Belediye hizmetleri para isteyen mücadeleci ve zor hizmetlerdir. Bu hizmetlerden en zor olanı da alt yapı hizmetleridir.

Belediye hizmetleri para isteyen mücadeleci ve zor hizmetlerdir. Bu hizmetlerden en zor olanı da alt yapı hizmetleridir. Alt yapı hizmetleri yapıldıktan sonra üzeri toprakla kapatılan ve hiç kimsenin görmediği, aklına gelmediği Anadolu tabiri ile nankör denilen hizmetlerdir.
İçme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri sıkıntılı hizmetler olduğu kadar pahalı hizmetlerdir. Oyun alanları, spor tesisleri ve park gibi diğer hizmetlere benzemediği için her belediye başkanı, zor oluyor, ortalık toz, toprak, çamur oluyor, eziyetli oluyor, vatandaş bana isyan eder, küfür eder düşüncesiyle kolay, kolay işin içine girmeye cesaret edemezler.
Çünkü onlarda haklı ekmek, kömür, odun, un, kuru gıda dağıtarak devlet parasıyla ağalık yapmak, şov yapmak, kolay hizmeti seçmek varken neden sıkıntılara girsinler, yorulsunlar, borçlansınlar, uykusuz kalsınlar, rahatlarını bozsunlar.
İşte Kırşehir de belediyecilik hizmetleri yıllardır bu basit düşüncelerle sürdürüldü.
Ne zamana kadar?
Merhum Kırşehir Belediye Başkanımız Hakkı Göçen Kırşehir Belediye Başkanı olup içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerine el atana kadar.
O yıllarda Kırşehir’in çok bilmiş belediye hizmetlerini beleşçilik zanneden bazılarının Hakkı Göçen’i şehri toz, toprak, çamur yaptı diyerek eleştirdiklerini, Hakkı Göçen’in de kendilerine cevaben “Biliyorum yüzüme karşı bir şey diyemiyorsunuz ama arkamdan çok kızıyor, en ağır şekilde eleştiriyor ve küfür ediyorsunuz. Ancak şunu bilmelisiniz ki bu hizmetler Kırşehir için yapılması gereken hizmetlerdir. Alt yapısı bitmeyen Kırşehir'e yol, park, bahçe, yeşil alan ve diğer üst yapı hizmetlerini yapamazsınız, imar veremezsiniz. Sizler ne düşünürseniz düşünün, ne söylerseniz söyleyin bu hizmetler şahıslar için değil, Kırşehir’in geleceği için yapılmak zorundadır, yapılacaktır. Bu vesileyle ben size toz, toprak, çamur vaat ediyor, sizlerden de beni sevmenizi değil Kırşehir’i düşünmenizi, anlayış ve sabrınızı bekliyorum” dediği o günleri çok iyi hatırlarım.
Neyse ki öyle ya da böyle bir şekilde Hakkı Göçen alt yapı hizmetlerine el atarak büyük çoğunluğunu tamamladı. Merhum Hakkı Göçen’den sonra Kırşehir’de alt yapı hizmetlerine al atan olmadı. Belediyecilik tamamen ekmek, kuru gıda dağıtmak veya küçük alanlara park yapmak gibi basit ve sığ düşüncelerle yapılmaya başlandı.
Ne zamana kadar?
Yaşar Bahçeci Kırşehir Belediye Başkanı olduktan sonra alt yapı meselesine el atana kadar.
Peki bugün ki durum Hakkı Göçen döneminden farklı mı?
Hayır değil.
Yani bu günde durum aynı.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Kırşehir’in nüfusunun da artmasıyla yetersiz kalan kanalizasyon sorunu ile sürekli patlayan, arıza veren, kesilerek vatandaşı mağdur eden içme suyundaki problemleri halletmek üzere büyük bir cesaretle elini taşın altına sokarak en zor olan, hem kendisine, hem vatandaşa büyük zorluklar yaşatan alt yapı sorunu halletmek için gündüz gece demeden çalışmaktadır. Tabi ki Kırşehir Hakkı Göçen döneminde olduğu gibi yine toz, toprak, çamur ve trafik çekilmez haldedir. Yine birileri meydana çıkarak konuşuyor, eleştiriyor, sinirleniyor, kızıyor, olur olmaz sözler söylüyor, adeta köpürüyorlar.
Halbuki bu toz, toprak ve çamurun, çekilen zorlukların ve sıkıntıların daha modern bir Kırşehir için yapılan çalışmalar olduğu bilinciyle yapılması gereken işler olduğu gibi zamanında neşter vurulmadığı taktirde ileride içme sularında sürekli arızalar meydana gelecek, sular kesilecek veya kanalizasyon boruları tıkanarak dışarı taşacak cadde ve sokakları pislik götürecek, İşte bu düşünceyle hareket ederek konuşmak gerekir. Eğer bu hizmetler yapılmaz ise şimdilerde çok konuşanlar o zaman da bu nasıl belediye, bir iş yaptığı yok, içme suyu ile alt yapı sorununu bir türlü halledemediler gibi laflar edecek, hakaretler de artısı olacaktır. Anlayacağınız ağzı olan konuşacak.
Altyapılar çözüme kavuşturulamadığı içinde üstte yollar, parklar, bahçeler ve diğer imar projeleri yapılamayacak, Kırşehir modern şehir görünümüne kavuşamayacak sonuçta olan Kırşehir ve Kırşehir’de yaşayan insanlara olacaktır.
Bu nedenle neşteri zamanında vurarak meseleleri köklü çözüme kavuşturmak için Kırşehir Belediyesinin başlatmış olduğu içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları ile Kırşehir Valiliğinin yapmış olduğu jeotermal çalışmalarında biraz değil bayağı anlayışlı, hoşgörülü, saygılı ve sabırlı olmak, sıkıntılara, zorlulara beraber katlanmak en güzel olanıdır. Zira geçici olan bu zor ve sıkıntılı günlerin, uzun yıllar rahat ve huzur içinde yaşayabileceğimiz modern bir Kırşehir için olduğu ve her karanlığın bir aydınlığının olduğu unutulmamalıdır.
Bu vesile ile Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, merhum Belediye Başkanımız Hakkı Göçen ağabeyime Allah’tan rahmet diliyorum.
Ruhu şad, mekânı cennet olsun.