Kırşehir Belediyespor Kız Hentbol Takımımız iki sezondur çok başarılı bir dönem geçiriyor. Teknik ekip, yöneticiler, sporcular gayet uyumlu, işbirliği içinde çok güzel işlere imza attılar.

Tabi biz işin içini dışarıdan tam çözemeyiz. Ve sürpriz bir istifa olayı şaşkına döndük. Antrenörlerimiz Mustafa Fidan ve Murat Kılıç'ın istifaları spor kamuoyuna büyük bir sürpriz olarak düştü.                                

Gerçekten anlamakta güçlük çektik. Her şey çok yolunda giderken, bu istifa olayı nereden çıktı. Bu dışarıdan bizim görüşümüz idi. Tabi işin aslını dinlemek, bu olayın neden kaynaklandığını anlamak için tarafları dinlemek gerek.                                  

Her şeye rağmen bu ayrılığa üzüldüğümü söylemeliyim. Son söz herkes için hayırlı olur umarım demek kalıyor bize…

         * * *

Spordaki seviye geçtiğimiz Cuma günü Genç Kızlar Basketbol finalini izledim. Peşin söyleyeyim spor adına üzüldüm. Sporcular arasında ligte oynayanlar da varmış. Ama ne yazık ki kaliteyi ara ki bulasın!                                 

Her ne kadar lise düzeyinde bir final de olsa insan biraz kalite görmek istiyor. Ama ne gezer. Sporumuzun geldiği durum ortada. Üzüldüğümü söylemekten başka bir şey gelmiyor elimizden…

Sonuç TEMA Anadolu Lisesi: 41, Özel Haliç Doğa Lisesi: 67. Sonuçta sadece biri galip geldi.             

* * *

Bu yazıyı kaleme aldığım sırada Zonguldak'ta Kırşehir Belediyespor'un maçı vardı. Son haftalardaki kötü gidişe umarım bu maçta son verirler.  Peşinen bu maçın zor olacağını söylemeliyim. Zonguldak Kömürspor'un da durumu iç açıcı değil. Rahatlamak adına iki takımın da üç puana şiddetle ihtiyacı var. Aksi halde geride kalan haftalarda iki takım da kâbusu yaşar.                             

Kırşehir Belediyespor'un gerçek kurtuluşunun yolu kendi çocuklarına yönelmekten geçer. Ben bunu yıllardır savunuyorum. Taşıma su ile bizim bu işi yürütmemiz bir yere kadar mümkün. Buradan bir kere daha söylüyorum. Gelin kendi özünüze dönün. Altyapıya gerçek önemi verin ve zamanla ne kadar doğru iş yaptığınızı göreceksiniz. Profesyonel anlamda altyapı kurulması şart. Kiminle yaptığınızın bir önemi yok. Ali olur, Veli olur fark etmez. Yeter ki yönetim olarak bu işe profesyonelce yaklaşın. Aksi takdirde tökezlemeye başlarız ve bunun sinyalleri gelmeye başladı.                         

Şunu da söylemeliyim. Sadece kendi çocuklarınızla bu iş çözümlenmez. Türkiye liglerini izlemek şart. Bir kez daha söylüyorum alacağımız sporcuları kendimiz belirleyeyim. Menajerlerin oyuncağı olmayalım. Bunu bütün kulüpler yapıyor. Bizim maçlarda bir sürü spor insanı tribünlerde futbolcu izliyor. Biz neden yapmıyoruz anlamıyorum.  Zararın neresinden dönersek kardır.                          

* * *                    

Hayırlı olsun…

Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” 46. Yılını geride bıraktı.               

Kırşehir'de tarafsız gazeteciliğin önderi olan gazetemize daha nice yıllar kutlamak nasip olur umarım.

***

Geçtiğimiz haftayı kovid-19'da geçirdik. 7 günlük karantina süresini doldurdum. Ciddi bir sıkıntım olmadı. Hatta pozitif olduğuma bile inanamadım. Umarım herkes bu şekilde atlatır. Bu süre içinde telefonla arayan, sosyal medyadan iyi dileklerini esirgemeyen tüm sevenlerime sonsuz teşekkürler ediyorum.                   

İyi ki varsınız…