Ne çok süslüyorlar hayatı. Aldatmacalarla dolu ne çok umut serpiyorlar topluma.

Ne çok süslüyorlar hayatı. Aldatmacalarla dolu ne çok umut serpiyorlar topluma. Programlanmış çocuk oyunları gibi komik fakat fazlasıyla trajik ne çok zulüm kusuyorlar.
Biz bu ülkede bir çok şeyi istemiyoruz.
İktidar ve muhalefet öfkesini mesela. Gücü gören iktidarın halkı, makamı gören muhalefetin hakkımızı savunması gerçeğini unutsunlar istemiyoruz. Kurduklar siyasal oyunları kendilerine oynasınlar istemiyoruz kısaca.
Bize Allah'ı anlatsınlar istemiyoruz. Bizler Allah ile delicesine pençeleştik.
Bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatsınlar istemiyoruz. Bizler Mustafa Kemal'in devrimleri ile güç bulduk, bize kazandırdığı bir ülke ile ulus olduk, bunu çok iyi biliyoruz.
Bize İslâm dinimizle hiç alakası olmayan uyduruk dayatmalarını da anlatmasınlar, kavimlerden mezheplerin savaşına kadar kimlerin ne derdi vardı, okuyoruz.
Hele bize hakkı, hukuku, adaleti hiç anlatmasınlar. Bu üç yaşam denklemini sizlerin rezilleştirdiğini de çok iyi biliyoruz.
Bize anlatmayın, bize bizi satmayın. Kültürümüzü, değerlerimizi, gerçeklerimizi siyasetinize bulaştırmayın.
Vatanımızdan, halkımızdan, Allah'ımızdan, Ata'mızdan, milli değerlerimizden öte de oynayın.
FETÖ bu ülkenin başına gerçekten nasıl bela oldu adam gibi onu anlatın.
PKK'nın, IŞİD'in, benzeri örgütlerin ne zaman ve bu ülkenin hudutlarında nasıl kuruldu, niçin kuruldu onu anlatın.
Kamu ihalelerine karıştırılan fesatlıkları anlatın. Yolsuzlukları, hırsızlıkları, haksızlıkları anlatın.
Gerçekten bu ülkede çocuklar neden ölüyor. Bunca şehit haberlerinin sebebi nedir. Bunu anlatın. Çarpıtmadan ama. Çamura yatmadan. Halkın ağrıları nasıl diner onu anlatın.
AKP şeffaf iktidarı anlatsın.
CHP, gerçek muhalefeti.
MHP, ağzından o hiç vatanseverliğini düşürmediği yıllarını anlatsın.
Kırşehir'de asfaltlar 2 yıldır şantiye halinde. Üstelik tamamlanmış hiç bir şey yok. Üstelik alt yapı çalışmaları yapıldıkça sorun yumağı büyüyor. Trafik adeta felç. Halkın otomobilleri hurdaya döndü. Esnafların ve vatandaşların tozdan topraktan ne ürünü kaldı, ne evi. Aracını nereye bırakacağını şaşıran vatandaş trafik cezası yemekten perişan oldu. Oturun beyler bunu anlatın.
CHP bu durumun muhalefetini anlatsın. MHP, bu durumda beraber nasıl yürünür bu yollarda onu anlatsın. Esnaf Odaları, Ticaret Odaları, STK'lar lobilerde meysu kadehleri kaldırmak, kırmızı kurdeleler kesmek yerine, çareyi anlatsın,çözümü anlatsın.
Bizleri mi yönetiyorsunuz, güdülerinizi mi, çıkın onu anlatın.
Halkta biziz, hakta biziz. Oturun vicdanınıza bunu anlatın.
Yazık, günah bu millete. Kimileri evine ekmek götüremiyor, kimileri ailesine huzur.
El vicdan, el vicdan. Oturun o kurumuş yüreklerinize, bunca vebalin hesabını Allah'a nasıl verirsiniz, imanınıza onu anlatın.
Makamdır bu gelir geçer. Gelen karanlık günlere geçmişte mağdur bıraktığınız şerefinizi anlatın. Bugünlerde gelir geçer, lakin hep hatırlatırım.