Belediye Başkanlığı, Belediye hizmetleri, cesaret ister, yürek ister, akıl, bilgi, dürüstlük, ahlak ister, para ister. Eğer Belediye Başkanlığında kolay yolu seçer de suya sabuna dokunmadan sadece ekmek, kuru gıda dağıtmaktan, şov yapmaktan ve devlet parası ile ağalık yapmaktan ibaret sanırsınız, hiç yorulmaz, terlemez, uykusuz kalmaz, para arama, borç ödeme düşünlerine girmez, çok kolay şekilde Belediye Başkanlığı yapabilirsiniz.

Belediye Başkanlığı, Belediye hizmetleri, cesaret ister, yürek ister, akıl, bilgi, dürüstlük, ahlak ister, para ister. Eğer Belediye Başkanlığında kolay yolu seçer de suya sabuna dokunmadan sadece ekmek, kuru gıda dağıtmaktan, şov yapmaktan ve devlet parası ile ağalık yapmaktan ibaret sanırsınız, hiç yorulmaz, terlemez, uykusuz kalmaz, para arama, borç ödeme düşünlerine girmez, çok kolay şekilde Belediye Başkanlığı yapabilirsiniz.
Ancak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci gibi zor, virajlı, engebeli, yokuşlu, karlı, buzlu, tozlu, çamurlu yolu seçer, bu yoldan nasıl düzlüğe çıkar, Kırşehir’e kalıcı hizmetleri yasıl yaparım derseniz, her türlü sıkıntılara rağmen projeler üretir birer, birer hayata geçirerek Kırşehir’in çehresini değiştirmeye başlar, Kırşehir’in değerine değer katar, İnsan odaklı hizmet yaparak vatandaşın yaşamını kolaylaştırırım derseniz işiniz zordur. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Kırşehir’e hizmet yolunda zor olanı seçti. Ürettiği projeler ve yapmış olduğu hizmetlerle Kırşehir’in otuz yıldır yapılmayan alt yapı hizmetine kavuşmasını, sosyal ve kültürel belediyeciliğin sorumluluklarını yerine getirerek Kırşehir’i yaşanabilir bir şehir haline getirmesiyle Anadolu’nun gözbebeği bir şehir haline getirdi.
Her zaman söylediğim gibi belediye hizmetlerinden alt yapı hizmetleri zordur, nankördür, unutulan görünmeyen hizmettir. Alt yapı işine girmek cesaret ister, yürek ister, para ister. Bu nedenle alt yapı işine girmek her yiğidin hacı değildir.
Hiçbir belediye başkanı trilyonları toprağa gömerek ağır eleştirilere, hakaretlere maruz kalmak istemez. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’de alt yapıya dokunmaya bilir, üç, dört yıl idare edecek göze hoş gelen çalışmalar yapabilirdi. Yaşar Bahçeci bunu yapmadı.
“Halka hizmet Hakk’a hizmettir” prensibiyle zor olanı seçip, Kırşehir’in ihtiyacı olan kalıcı hizmetlere yöneldi. İşte bu kalıcı hizmetleri, gördükçe Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ ye yazılarımla verdiğim destekte yanılmadığım içim çok sevinçli ve mutluyum. Çünkü artık Kırşehir İnsanı ve Kırşehir hiç icraat yapmayıp sizler için çalışıyoruz, sizler için proje üretiyoruz, bizler sizler için varız, bedava on bin ekmek dağıtıyorum, kuru gıda dağıtıyorum gibi devlet parası ile ağalık yapanları, şov yapanları değil Yaşar Bahçeci gibi suya sabuna dokunanları elini taşın altına sokarak hizmet edenleri tercih ediyor ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’de bu tercihi boşa çıkarmıyor.
2008 yılında Kırşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladığı günden itibaren takip ederim Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi. Takip ettiğim ilk toplantısından itibaren Kendinden emin, güven duyan sade ve güzel üslubu, ciddi ve cesur tavrı, zaman, zaman yaptığı esprileriyle kendini dinleten politikacı ve siyaset adamı olarak tanıdım kendisini.
Kırşehir’e hizmet edeceğine, Kırşehir’in çehresini değiştireceğine, cesur adımları atabileceğine her zaman inanmıştım. İnandığım için de 2009 ve 2014 seçimlerinde yazılarımla kendisinin yanında oldum, Kırşehir için bir fırsat ve kazanç olduğunu yazdım.
Özellikle 2014 Belediye seçimlerinde her türlü tepkilere, tehditlere, eleştirilere, küfürlere rağmen, başka bir belediye başkan adayının amcasının oğlunun bizzat yanıma gelerek seçimin ertesi gün yönetim değişecek ve ilk giden sen olacaksın demesine, bir başka pati adayının kendi öz ağabeyimle haber göndererek kazandığı taktirde ilk önce beni kapının önüne koyacağını söyleyerek şimdiden haberdar olmasını ve küsmemesini söylemesine, özel mailime gelen yorumlarda anneme ve eşime edilen binlerce küfürlere, çocuğumun dövülmesine rağmen Kırşehir bizimdir, başka Kırşehir yok, bizim gidecek başka yerimiz yok diyerek ilk beş senesindeki hizmetlerinden dolayı Yaşar Bahçeci ile devam edilmesinin Kırşehir’in hayrına olacağını, yaptıklarının yapacaklarına teminat olduğunu defalarca yazdım
Tabi ki benim yaşadıklarımdan, aldığım tehditlerden, küfürlerden kimsenin haberi yok. Ateşin düştüğü yeri yaktığı gibi bu olaylarda benim içimi yaktı. Ancak her kötü sözü duymazdan gelip kötü söz sahibinindir, suskunluğumuz asaletimizdendir deyip cevap vermeyerek yapılan icraat, hizmet ve yatırımları gördükçe ne kadar doğru bir iş yaptığımı gördüm.
Yine pazartesi günü Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin bir toplantısındaydım. Yaşar Bahçeci sinevizyon eşliğinde yaptıkları ve yapacakları icraatları anlatırken her zaman olduğu gibi kendinden emin, gözlerinin içi gülerek yapmış olduğu ve ileride yapacakları hizmetleri, projelerini gururla anlattı. Mahallelerin, cadde ve sokakların eski ve yeni hallerini, nereden nereye gelindiğini kendine has anlaşılabilir, sade ve esprili üslubuyla anlattı. Anlatırken de yapmış olduğu hizmetlerin haklı gururunu yaşıyor adeta ben Kırşehir’in Belediye Başkanı değil, hizmetkarıyım ve hayırla yad edilen belediye başkanı olmak istiyorum diyordu.
İşte bunlardan dolayı da yanılmadığımı gördüğüm, hizmetin ve doğrunun yanında olduğum için mutlu olup, hizmetleriyle beni yanıltmayan ve yaptığı hizmetlerin haklı gururunu yaşayan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye bu haklı gurur senindir teşekkür ediyorum.