2019 yılında da beklediği hizmet ve yatırımları alamayan, ekonomik alanda
zor günler geçiren Kırşehirliler yarın gece yeni umutlarla 2020 yılına girecek...

ACISI ve tatlısıyla birlikte geçen 2019 yılını geride bırakıp yepyeni umutlar, hayaller ve planlarla 2020’ye “merhaba” diyecek.
Büyük umutlarla girdiğimiz ancak zor ve sıkıntılı geçen 2019 yılında Kırşehir ne yazık ki elle tutulur, gözle görülür bir ilerleme kaydetmediği ve “kayıp yıl” olarak bir yılı daha boş geçirdi.
Her geçen yılın bir önceki yılı arattığı Kırşehir'de, 2028 yılı ortalarında görülen ekonomik sıkıntı nedeniyle 2019 yılında önemli yatırımlar dışındaki pek çok yatırım durduruldu. Bu nedenle Kırşehir’de devam eden Hükümet Binası, Uygulama Oteli, Çevre Yolu gibi pek çok önemli yatırımların da aksamasına neden oldu.
Kırşehir Milletvekillerinin hazırladıkları pek çok projenin 2020 yılına sarktığı ve bu yıl gerçekleştirilmesi beklenirken, 2019 yılı Kırşehir için büyük hayal kırıklığına neden oldu ve boşa geçen yıl olarak tarihte yerini aldı.
2019 yılında da yatırım ve istihdam alanında ivmenin kaydedilmediği Kırşehir, geçmiş yıllarda kalan yatırımların tamamlanması dışında yeni kamu binalarının yenilenmesi çalışmaları dışında istihdam sağlayıcı yatırımları alamadı.
İktidar Milletvekili Mustafa Kendirli ile daha öncemi yıllardaki eski milletvekillerinin hazırlıkları projeler ile Kırşehir için olmazsa olmaz olan ve yıllardır özlemle beklediği demiryolu projesi, çevre yolu projesi, Kırşehir-Ortaköy-Aksaray Yolu, Kırşehir-Tuzköy Havaalanı yolu projelerine başlanacağı müjdesini verirken, Kırşehir özellikle hayvancılık yatırımlarına yöneldi. İl genelinde pek çok kişi besicilik konusunda yatırım yaptı, binlerce büyükbaş hayvan ithal etti. Ancak hükümetin et fiyatlarını ucuzlatmak için ithal ete yönelmesiyle Kırşehir’deki besicilerin zararı büyük oldu. Pahalıya mal ettikleri hayvanların kesimini ucuza yaptırmak zorunda kalınca, büyük ekonomik sıkıntı içine girdi.
Devletin rutin yatırımları dışında doğru dürüst bir yatırım alamayan Kırşehir’de 31 Mart seçimlerinde Belediye 25 yıl sonra CHP’nin eline geçti. 10 yıl MHP, son 15 yıldır da AK Parti’nin elinde bulunan Kırşehir Belediyesi’ni CHP’li Selahattin Ekicioğlu kazandı. Büyük borç yükü altında bir Belediye devralan Başkan Ekicioğlu, devam eden yatırımlar tamamlamak ve borçları ödemek için tasarrufa gitmek zorunda kaldı.
Diğer yandan devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamayan Kırşehir kültür ve turizmden hak ettiği payı yine alamadı. Tarihi ve kültürel değerleriyle Kapadokya'nın giriş kapısı olmasına rağmen, turizm payından istenilen oranda yararlanamayan, Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni yatırımcılar gelmesini beklerken, sadece hizmet olarak vatandaşa yansıyan projeler yerine istihdam oluşturan, göçü engelleyecek, ilimiz Kırşehir’i Orta Anadolu’da turizm ve kültür kenti olarak en iyi şekilde tanıtacak projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.
Sonuç olarak Kırşehir'e bir çivinin bile atılmadığı bir yılı daha Kırşehir halkı olarak geride bırakıyoruz.
Ülkemizin çevresinde özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan iç savaşlar sonucu göçün etkisinde kalan ve 5 milyon insanı ağırlayan ülkemiz 2020 yılında inşallah bu bölgede barışı ve huzuru sağlar.
Tüm dünyada, ülkemizde ve şehrimizde barışın, mutluluğun, hoşgörünün ve adaletin hakim olduğu bir yeni yıl olması dileğimizle 2020 yılının tüm dünya halklarına huzur ve savaşsız günler getirmesini temenni ederiz.
2019 yılını uğurlamaya hazırlanan Kırşehirlilerin bir kısmı, yeni yılı evlerinde televizyon karşısında karşılamaya hazırlanırken, bir kısmı da eğlence mekanlarına gitmek için hazırlık yapıyor.
Kırşehir'de 2020 yılına gireceğimiz yarın gecede halkın huzur ve güven içerisinde bir yılbaşı geçirmesini sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğü’nün de gece boyunca aralıksız görev yapacağı bildirilirken, Emniyet'le ilgili sorunların 155 numaralı Polis İmdat'a bildirilmesi istendi. (HABER: BEYHAN BALLI)