Bingöl'den Perşembe günü öğleden sonra kalkan askeri helikopter Tatvan’da düştü. 11 askerimizi şehit verdik.  
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesilmiştir." bilgisi verildi.
11 askerimizin şehit olması haberini alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bilgi aldı.
Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi, yaralı askerlere şifa temennisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları belirtti:
“Bingöl'den Tatvan'a gitmekte olan askeri helikopterin Bitlis'te elim bir kazaya uğrayarak düşmesi sonucu 11 vatan evladımız şehit oldu.  Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve aziz milletimizin başı sağolsun.”
Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan 11 asker için Elazığ'da uğurlama töreni yapıldı.
Ambulanslarla törenin düzenlendiği Elazığ Havalimanı'na getirilen şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarında katafalka konuldu.
Saygı duruşunda bulunulan törende, şehitlerin öz geçmişleri okundu. İl Müftüsü Selami Aydın'ın okuduğu dua ve helallik alınmasının ardından şehitlerin cenazeleri yapılacak devlet töreni için askeri uçakla Ankara'ya gönderildi.
Tören sırasında şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit cenazelerinin askerlerin omuzunda uçağa taşınması sırasında bazı şehit yakınları şehitlerin naaşlarına sarılarak ağladı, bazısı da "Vatan sağ olsun." dedi. 
Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında Şehit olan 11 asker şehit olan askerlerimizin isimleri şöyle:  
Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer, Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal, Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu, Topçu Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül ve Uzman Çavuş Tolga Demirci. 
Kazada yaralanan 2 askerimizin tedavilerinin de devam ettiği bildirildi.  
Şehitlerimizden Muhabere Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu Kaman İlçemize bağlı Değirmenözü Köyü’nden olduğu ve Kırıkkale’de ikamet ettiği öğrenildi. 
Şehidimiz Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu’nun cenaze töreni, ailesinin isteği üzerine 5 Mart 2021 Cuma günü Kırıkkale Merkez Nur Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Kırıkkale Şehitliğine defnedildi. 
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Bitlis'te Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun! (HABER: BEYHAN BALLI)