T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme ve Takım Başkanı Prof. Dr. İlker Murat Ar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ziyaret etti. 3 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen ziyarette üniversitemizin kalite yolculuğu ve bu süreçte yaptığı çalışmalara yönelik karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Yükseköğretim Kalite Kurulunun, yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan bir kuruluş olduğunu belirten Prof. Dr. İlker Murat Ar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin kalite çalışmalarını titizlikle yönettiğini ve başarılı sonuçlara ulaştığını söyledi. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin son dönemde birçok yeniliğe imza attığını kaydeden Başkan Ar, Rektör Karakaya’ya çalışmalarında başarılar diledi.
Prof. Dr. İlker Murat Ar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitemizin kalite konusunda önemli bir iş yaptığını ve diğer kurumlara model olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 
Üniversitemizin yeni başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilimin ışığında kaliteli çalışmalar yürüten bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)