Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti ve KBGC Basın Evi M4D (Medya için Demokrasi Projesi) Proje Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa ‘Yerel Medyanın Sorunları Paneli’ düzenlenecek.
Bugün saat 15.00’da Neşet Ertaş Kongre ve Kültür Merkezi Gönül Dağı Toplantı Salonu’nda Yerel Medyanın Sorunları Paneli düzenlenecek. Panelde yerel medyanın sorunları görüşülecek.
Panele konuşmacı olarak Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Nevşehir Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler Medya Yapım Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vahit Özdemir, KBGC Basın Evi BEDA II Projesi Koordinatörü Üstün Tuncer katılacak. Panelistlerin konuşmalarının ardından, soru-cevap bölümünde katılımcılara söz verilerek panele aktif katılım sağlanacak.
Yerel Medya’nın Sorunları Paneli’nin ardından M4D Proje Koordinatörü Üstün Tuncer tarafından, ‘Medyayı Tanımak ve Tanımlamak’ konulu bir sunum gerçekleştirilecek.
Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Turpçu, panel hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Yerel medyanın sorunlarının ele alınacağı bu panelin, Kırşehir’de yapılıyor olması, şehrimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Kırşehir’in bölgemizde daha iyi tanınmasını sağlamak ve bölgede görev yapan gazeteciler arasındaki birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi, medya çalışanlarının basında yaşanan gelişmeleri daha yakından takip etmeleri, yeni bilgilerle donatılmaları yanında, yerel medya da yaşanan sorunların birlikte tartışılması açısından da önemi büyüktür. Kırşehir’de görev yapan tüm gazeteci meslektaşlarımızı bu panelde bir araya getirerek, sorunlarımızı birlikte tartışmanın yararlı sonuçlar doğuracağı, mesleğimiz ve şehrimiz açısından yararlı bir çalışma olacağı inancındayım.”
Başkan Turpçu, Kırşehir’de görev yapan tüm medya mensuplarını panele katılmaya ve düşüncelerini dile getirmeye davet etti. (HABER MERKEZİ)