Kırşehir Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Selim Kaya uyardı…

Yenilenmeyen ehliyetler, 31 Aralık 2022’den sonra geçersiz sayılacak

Kırşehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ehliyetler ile ilgili bir açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Selim Kaya, ehliyet yenileme işleminde son tarihin 31 Aralık 2022 olarak belirlendiğini ve bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyetlerin geçersiz olacağını açıkladı.

Mehmet Selim Kaya, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşları son güne kalmadan ehliyetlerini yeni ehliyetle değiştirmelerini isteyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere 1 Ocak 2017 tarihinde başlayan yeni tip sürücü belgeleri ile eski sürücü belgelerinin değiştirilme süreci devam etmekte olup eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğinden, yenilenmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacaktır.  Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacaktır.

“Eski tip sürücü belgesi olanlar, 31 Aralık 2022 tarihine kadar belgelerini yenilemeleri durumunda 13 TL. Değerli kâğıt bedeli ve 2 TL. Vakıf payı ödenmesi gerekmekte olup toplam 15 TL’dir.

“31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemek için başvuranlar, 2023 yılı için belirlenen gerekli harçlar (sürücü belgesi harcı), değerli kâğıt bedeli ve vakıf ücretini ödeyerek yeni tip sürücü belgesi için başvurabileceklerdir.

“Sürücü belgesinin yenilemek için;

““ALO 199”, “NVİ Mobil Uygulama” veya “randevu.nvi.gov.tr” ya da “e-Devlet” projesi üzerinden randevu alınması gerekmektedir.  Değerli Kâğıt Bedeli ile Vakıf Payı; PTT veya Banka Şubelerince tahsil edilmektedir. Sürücü belgesini yenilemek isteyenler, yetkili sağlık kuruluşlarına müracaat ederek "Sürücü Sağlık Raporu" alması gerekmektedir.

“Ayrıca son 6 ay içerisinde çekilen Biyometrik fotoğraf'da istenmektedir.

“Eski sürücü belgelerini yenilemek isteyenler, Sürücü Belgesini başvuru esnasında ibraz etmesi gerekmektedir. Bu nedenle; Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına Eski tip sürücü belgesini yeni tip sürücü belgesiyle değiştirmek isteyen kişiler, başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşanabilecek mağduriyetleri göz önünde bulundurarak müracaatlarını yılın son aylarına bırakmamaları hususunda; kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)