KIRŞEHİR Adliyesinde 2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni düzenlendi.

         Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, törende yaptığı konuşmada “2022-2023 adli yılının yargı mensuplarımız başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni adli yılda hâkimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza, adalet sistemimizin tüm mensuplarına yürüttükleri kamusal görevlerinde başarılar diliyorum. Bu vesile ile Vazifeleri başında hayatlarını kaybeden hakimlerimizi, savcılarımızı ve bu vatan için fedai can eyleyen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yâd ediyorum” dedi.

         “Adalet Mülkün Temelidir” sözünün de ifade ettiği üzere adaletin olmadığı yerde hayatın diğer alanlarının da sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi mümkün değildir.” diyen Vali Buhara, “Adaletin tesisi, tecellisi toplumsal huzur ve barışımız için  en temel gerekliliktir. Toplumsal hayatımızın akışında adil olmak, adaletle hükmet etmek, hak yememek mefhumu hem dinimizin hem töremizin gereğidir. Hukuk devleti olmanın olmazsa olmazı ise bağımsız yargının iş yürütümünde sorunsuz işleyen bir adli mekanizmadır. Ülkemizde hukuk devleti normlarının yaşatılması, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanabilmesi hususunda en hayati vazife, yargı kurum ve mensuplarına düşmektedir. Adaletin tesis edilmesi için görev yapan yargı mensuplarımız, vatandaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve hürriyetleri korumak, her türlü adaletsizliğin önüne geçmek ve suçluların adalet önünde hak ettiği cezayı almasını sağlamak için fedakârca görev ifa etmektedirler. Bu ulvi alanda vazife icra eden. hâkimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, adalet teşkilatımızın değerli mensupları bu anlamda çok büyük ve önemli bir sorumluluk, üstlenmektedirler. Bu ağır yükü başarıyla omuzlayan, kalbini ve zihnini sadece ve sadece adaletin tecellisine adayan sizlerin her birine teşekkürlerimizi ifade ediyorum. Kadim Medeniyetimize ve şanlı tarihimize yakışır bir şekilde ülkemizi  daha ileri taşımak için,  evlatlarımıza büyük, güçlü, adil ve müreffeh bir gelecek bırakmak için hepimize görev düşüyor. Bizler şanlı geçmişimizden aldığımız güçle, tüm kurumlarımızla, kamusal görev icra eden her bir görevlimizle, Aziz Milletimizin cefakar ve çalışkan evlatlarıyla devletimizi hak ve adalet üzere ayakta tutmaya devam edeceğiz. Toplum olarak Kardeşlik ve birliğimizin daha da pekiştiği, daha az ihtilaf, daha az suç ve suçlu, daha güzel günler görmek dileklerimle ülkemizin her köşesinde adaletin tesis edilmesi için vazife icra eden hâkim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyor, yeni adli yılın ülkemiz, milletimiz ve adalet teşkilatımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

         Adli yıl açılış törenine Vali H. Mete Buhara, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Baro Başkanı Onur Çanta, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal başta olmak üzere hakim ve savcılar, avukatlar ve diğer il yöneticileri katıldı. (HABER MERKEZİ)