Ülkemizde genelinde eş zamanlı olarak “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” kampanyası ile ilgili vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Şehir merkezindeki ışıklı yaya geçitlerinde vatandaşlarımızı ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ kampanyası hakkında bilgilendiren ve yayaların güvenliği için uyulması gereken kuralları yayalara uygulamalı olarak göstererek anlatan Vali İbrahim Akın, yayalarla birlikte etkinliğe katıldı.

Uygulama sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik sloganlı kampanyanın etkin olarak anlatılması ve trafik güvenliği bünyesinde yürütülen faaliyetlere toplumsal desteğin arttırılması amacıyla bugünkü uygulamayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik sloganlı kampanyasındaki amacın yayaların güvenliğini sağlayarak kazaya karışmalarına engel olmak olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “2021-2030 yıllarını kapsayan Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesince belirlenen hedeflere yönelik olan uygulamaları gerçekleştirmek üzere 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı hazırlanarak Cumhurbaşkanlığımız Genelgesi ile yürürlüğe girmiştir. Bu doğrultuda, karayollarında meydana gelen trafik kazalarındaki ölüm oranlarının %50 azaltılması, kullanıcılar için karayollarının daha güvenli hale getirilmesi, kazalardan kaynaklı can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi, trafik denetimlerinin aralıksız sürdürülmesi ve etkin olması amaçlandı. Bu hedefler kapsamında İçişleri Bakanlığımızca çeşitli kampanyalar uygulanmaktadır. Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta Ramazan Bayramı süresince ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ sloganlı kampanya icra edilmişti. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması, trafik konusunda kamuoyunda duyarlılığın artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak kutlanmaktadır.” dedi.

Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade eden Vali İbrahim Akın, “Bu etkinliklerden bir tanesi de yayalarımıza yönelik olan ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ sloganlı bilgilendirme kampanyasıdır. Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz kampanyadaki hedefimiz yayalarımız ve onların karayolundaki güvenliğidir. Bugün de burada yayalarımıza kampanya hakkında bilgilendirmeler yaptık, onlarla birlikte 5 adımda güvenli trafik uygulamasını gerçekleştirdik. Yayalarımızdan kendilerine ayrılan yaya yolundan yürümelerini, eğer hava kararmışsa görünür kıyafet giymelerini, trafik ışıklarını kontrol etmelerini, yaya geçidini kullanmalarını ve dikkatlerini yola vermelerini istiyoruz. Bu kampanyadaki amacımız yayaların güvenliğini sağlayarak kazaya karışmalarına engel olmaktır. Güvenli bir trafik ortamının oluşturulması amacıyla ilimizde bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Vatandaşlarımızdan güvenli trafik hususları ile ilgili hatırlatmalarımıza hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Bu vesileyle, tüm halkımıza kazasız günler diliyorum.” dedi.

Etkinliğe Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen ile emniyet ve jandarma trafik ekipleri katıldı. (HABER MERKEZİ)