Ulu Önder Atatürk'ün emperyalizme ve gericiliğe karşı arkadaşları ve Türk ulusu ile birlikte yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurduğu ve "En büyük eserim" diyerek Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz…

YAŞASIN CUMHURİYETİMİZ

“Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır. Ve Türk milleti güven ve mutluluğun kefili olan ilkelerle uygarlık yolunda tereddütsüz yürümeye devam edecektir.”
Mustafa Kemal ATATÜRK

TARİHİ değiştiren Büyük Türk Ulu Önder Atatürk'ün emperyalizme ve gericiliğe karşı arkadaşları ve Türk ulusu ile birlikte yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurduğu ve "En büyük eserim" diyerek Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 96’ıncı yıldönümünün gurur ve coşkusu yaşanıyor.
Cumhuriyetimizin 96. yılı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünyada hayranlık yaratan milli duruş ve inançla elde ettiği zaferle taçlandırılan Türklerin son devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünün öneminin yarın da farkında olarak coşku ve gururla kutlanacak. Bütün yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkulu etkinliklerle kutlanacak Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları tamamlandı.
Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıl kutlamaları yarın saat 13.00’te top atışları ve Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayacak.
29 Ekim Salı günü ise 09.30-09.50 saatleri arasında Vali İbrahim Akın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına kutlamaları kabul edecek. Cumhuriyet'in 96. yıldönümü kutlamaları saat 10.00'da Cacabey Meydanı'nda devam edecek. Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacak.
İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından kutlamalar Vali İbrahim Akın’ın Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşması ile sürecek. Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasının ardından Kırşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü tarafından marşlar seslendirilecek.
Kırşehir'de Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümü kutlamalarında askeri birlikler, gaziler, üniversite ve okul öğrencileri, izciler, Gençlik Merkezi öğrencileri, halk oyunları ekipleri, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişini gerçekleştirecek. Kurum ve kuruluşlara ait araçlar da tören geçişi yapacak.
Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.
CUMHURİYET RESEPSİYONU
Vali İbrahim Akın eşi tarafından Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü nedeniyle Kırşehir Armas Resort Otel'de yarın saat 19.30’da Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)