YASASIN CUMHURİYET copy

Ulu Önder Atatürk'ün Türk ulusu ile birlikte yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurduğu ve "En büyük eserim" diyerek Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü kutlamaları bugün başlayacak.

Bütün yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkulu etkinliklerle kutlanacak Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün saat 13.00'de Kale’den Cumhuriyet’in ilanını temsil eden 3 pare top atışı ile halka başlayacak. Anıt Meydanı’na Kırşehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacak. Bugün bütün kamu ve özel kuruluşlar, bina ve işyerleri bayraklarla donatılacak.
Yarın ki törenler ise saat 09.00’da 3 pare top atışı daha başlayacak. Cumhuriyet Bayramı’nın 92 yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim Perşembe günü 09.30-09.55 saatleri arasında Vali Necati Şentürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına kutlamaları kabul edecek.
Cumhuriyet'in 92. yıldönümü kutlamalarında saat 10.00'da Valilik binası önünde Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, Valilik binası önünde toplanan okulların ve halkın bayramını kutlayacak.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar Vali Necati Şentürk’ün Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşması ile sürecek. Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasının ardından Kırşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü, marşları seslendirecek.
Öğrencilerin Cumhuriyet konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında birinci olan eserlerini okumalarının ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
Cumhuriyetimizin 92’nci yıldönümü kutlamalarında Kırşehir’de Valilik önünde yapılacak törende, askeri birlikler, gaziler, üniversite ve okul öğrencileri, izciler, Gençlik Merkezi öğrencileri, halk oyunları ekipleri, Ahi Evran Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişi yapılacak. Kurum ve kuruluşlara ait araçların da geçişi ile tören sona erecek.
Vali Necati Şentürk ve eşi tarafından Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümü nedeniyle Makissos Termal Otel’de saat 20.00’de bir resepsiyon verecek.