Vali Akın Hıdırellez mesajı yayınladı

Yarın Hıdırellez

Türk milletinin en eski geleneklerinden birisi olan, baharın gelmesi, doğanın canlanması, bolluk, bereket olması için yaklaşık 5 bin yıldır kutlanan ve halk arasında kışın sona erip bahar mevsiminin başladığı gün olarak bilinen Hıdırellez, yarın ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de kutlanacak.

Vali İbrahim Akın,  Hıdırellez Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Hıdırellez’in Türk dünyasında sevinç ve coşkuyla kutlanan bayramlardan birisi olduğunu belirten Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:

“Sıcak yaz günlerine girildiğinin müjdecisi olan Hıdırellez’i asırlar boyunca doğayla iç içe, uyumlu bir hayat süren halkımız, bu kültürel zenginliği özüne uygun şekilde yaşayarak günümüze kadar taşımıştır. Bolluk ve bereketin simgesi olan Hıdırellez, insanlar arasında sevgi, hoşgörü ve kardeşlik tohumları ekerek yaşadığımız coğrafyada huzur ve barışın hâkim olmasına katkıda bulunmaktadır. Bu sebeple geleceğe dair umutları tazeleyen, yardımlaşma ve dayanışma duygularını yükselten bu kültürel değerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması büyük önem taşımaktadır. Bu duygularla, bizlere doğanın yeniden canlanışını hatırlatan ve kültürümüzde çeşitli etkinliklerle kutlanan Hıdırellez’in milletimize ve tüm insanlığa uğur, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)