Kış mevsiminde olmamıza rağmen aylardır doğru dürüst ne kar ne de yağmur gören ve dolayısıyla kurak bir dönem geçiren Kırşehir ve yöresinde çiftçiler kara kara düşünürken, Meteoroloji 12 Şubat’tan itibaren hava sıcaklığının ciddi oranda düşerek kar yağışlarının görüleceğini bildirdi.
Kuraklığın ciddi boyutlarda yaşandığı Kırşehir’de bu kış doğru dürüst bir kar yağışı görülmedi. İlçe, belde ve köylerde bir nebze kar ve yağmur yağdı ve oralarda ekili alanlar çimlenmeye başladı. 
Şubat başında bahar havası yaşayan Kırşehirliler bu gidişle ağaçların önümüzdeki günlerde uyanacağı ve bir soğuk hava ile birlikte meyve ağaçlarının büyük zarar göreceği endişesinde olduklarını ifade ettiler.
Kar beklerken, bahar yaşadıklarını belirten üreticiler “İlimiz bu yıl gerçekten çok kurak bir kış geçiriyor. Havaların ılık gitmesi ağaçları uyandıracaktır. Vakitsiz açan çiçekler en ufak bir soğuk ve don ya da kırağı olursa ölür, meyve vermez. Zaten meyve fiyatları çok yüksek, soğuk hava ile birlikte üretim azalırsa fiyatların daha da yüksek olması kaçınılmaz olacaktır. İnşallah kar ve soğuk hava nedeniyle ağaçların uyanması biraz gecikir” diye görüş bildirdiler. 
Bugünlerde görülen soğuk ve karlı havanın ağaçların geç uyanmasına neden olacağını belirten uzmanlar, 12 Şubat’tan itibaren kar ve soğuk havanın yaşanacağı uyarısında bulundular.
Kırşehir Meteoroloji Müdürlüğü hava sıcaklıklarının 12 Şubat Cuma günüden itibaren 13 dereceden -1 dereceye kadar düşeceğini, etkili bir şekilde yağmur ve kar yağışının görüleceğini ifade ettiler.  (HABER: BEYHAN BALLI)