CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Valilik Binası projesinin kız öğrenci yurdu yapılmasına ilişkin değişiklik kararı üzerine bir dizi açıklamalarda bulunarak İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları arasında yapılan protokol sonrasında Kırşehir yeni Valilik Binası projesinin kız öğrenci yurdu yapılması üzere devredilmesini değerlendirdi.
Milletvekili Metin İlhan, kız öğrenci yurdu ihtiyacı ivedilik gerektirdiyse Kırşehir’de eski eğitim fakültesi yeri de dâhil olmak üzere merkezde buna uygun çok sayıda kamu arazisi mevcuttur diyerek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
“Şehrimiz için sembolik bir değeri de bulunan Valilik hizmet binası için neden böyle bir değişikliğin yapıldığını anlamak ve vatandaşlarımıza anlatmak çok zor olacaktır. Kırşehir modern yaşamın etkilerinin az hissedildiği butik bir şehirdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşamaması çok önemlidir. Yani nüfus il müdürlüğünün Terme'de, Tapu müdürlüğünün merkezde, Defterdarlığın ve Valilik merkez idare binasının Ankara Caddesi'nde olmasına hemşerilerimiz alışık değildir.”
FARKLI SİYASİ HESAPLARIN YAPILIYOR OLMASINA VATANDAŞLAR TEPKİLİ…
CHP Milletvekili İlhan, Kırşehirlilerin eskisi gibi Valilik binasında tüm işlerini tek merkezde kolayca yapabilmeyi beklediklerine ayrıca projesi onaylanmış, ihalesi yapılmış, inşaatı başlamış Valilik hizmet binasının başka bir kuruma farklı siyasi hesaplar yapılarak devredilmesinin ise Kırşehir halkı tarafından tepki ile karşılandığına da değindi.
İlhan, açıklamasını şöyle tamamladı: 
“Bakınız bu konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından tutun da esnafa, çiftçisinden tutun da memuruna varana kadar toplumun tüm kesimleri ile milletvekili olarak bizzat görüştüm. Kırşehirlilerin siyaseten cezalandırılmalarının devamı niteliğinde olan bu karara çok tepkili olduklarını gördüm. Vatandaşı yakından ilgilendiren böyle bir hususta onların fikrini almamak, işi dışarıdan gelmiş şehrimizin gerçeklerini bilmeyen bürokratlara bırakmak doğru değildir. Bırakırsanız ‘konum’ ‘kültürel doku’ ve ‘hizmet’ nedir bilmeyen bürokratlar şehrin kalbine yani en merkezi yerine Valilik hizmet binası değil öğrenci yurdu yaparlar. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi için gereken adımların atılması elzemdir. Aksi bir durum demokrasi gazisi şehrimiz için yeni bir mücadelenin başlangıcı olacaktır. Tüm hemşerilerimize saygıyla duyurulur.” (HABER MERKEZİ)