Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Basın meslek ilkeleri çerçevesinde yaptığı haberlerle sağlıklı bilgi sunmak için büyük emek harcayan tüm basın mensuplarının gününü kutlayan Osman Demir, mesajında, “Bölgesinde yaşanan gelişmeleri kamuoyuna aktararak halkımızın doğru haber almasını sağlayan basın mensupları demokrasinin gelişmesi, ifade özgürlüğünün güçlenmesi ve toplumsal sorunların çözümü noktasında önemli bir rol üstlenmektedir.
Mesleğin getirdiği sorumluluk duygusuyla zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin çalışan basın mensubu arkadaşlarımızın halkımızı aydınlatmak adına gösterdiği çaba her türlü takdirin üzerindedir. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde yaptığı haberlerle sağlıklı bilgi sunmak için büyük emek harcayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, sağlık ve başarı dolu günler diliyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

KESOB Başkanı Öztürk’ten Gazeteciler Günü Mesajı



Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tüm gazetecilerin gününü kutladı.
Başkan Öztürk, mesajında, “Yaptığınız her çalışmada, kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevin yerine getirilmesinde emeği geçen, yapılması planlanan çalışmalara kamuoyunun nabzını tutarak yön veren, tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini, zor şartlar altında yürüten, başta yerelde çalışan gazeteler olmak üzere ülkemizin tüm gazetecilerinin gününü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutlulukla görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Cemiyet Başkanı Turpçu’dan Gazeteciler Günü mesajı

"Gazetecilik özveri isteyen bir meslektir"



Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Cemiyet Başkanı Turpçu mesajında, "Basın ve gazetecilik haber vermenin haber duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında günlük hayatın vazgeçilmezidir" dedi.
Gazetecilik mesleği zor ve aynı zamanda en fazla hareketlilik gerektiren mesleklerdendir. Başkan Turpçu, gazetecilerin halkı bilgilendirme, haberdar etme gibi önemli görevlerinin yanı sıra toplumu yönlendirme, kamuoyu oluşturma gibi fonksiyonlara da sahip olduğunu ifade etti.
Gazeteciliğin özveri isteyen bir meslek olduğuna dikkat çeken Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turpçu, "Gazetecilik çok seslilik ortamına katkı yapmaktadır" dedi.
Turpçu, mesajına şöyle devam etti:
Basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kırşehir'in hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Kırşehir'de değişik bakış açılarına sahip yedi tane resmi ilan alan, günlük çıkan gazete yayınlanmakta, ayrıca yerel tv, haber ajansları ve haber siteleri ile çok seslilik ortamına katkı sağlamaktadır. Gazetecilik mesleği toplumu doğru bilgilendirme, sorumluluk ve davranış oluşturma bakımından etkin ve etkili bir meslektir. Basın milletimizin ortak sesidir. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Doğru haber verme, tarafsız, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu yaklaşımın halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Kırşehir Kamuoyunun en önemli parçalarından birisi olan medya kuruluşlarımızın sorumluluklarının bilincinde olmalarıdır. Kırşehir'in her alanda gelişmesine ve kalkınmasına, katkı sağlayan yerel basının desteklenmesini bekliyoruz.
“Değerli basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutlar, bu vesileyle ebediyete intikal eden gazeteci arkadaşlarımı rahmetle anıyorum, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum.” (HABER MERKEZİ)

Doç. Dr. Onur Köksal, gazetecilerin gününü kutladı



31 Mart 2019 yerel seçimlerinde MHP’den Kırşehir belediye Başkanı adayı olan Doç. Dr. Onur Köksal, tüm gazetecilerin gününü kutladı.
Onur Köksal, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şunları ifade etti:
“Kamuoyunun gören gözü, işiten kulağı, söyleyen dili olan basın kuruluşları çevresinde ve ülkesinde meydana gelen gelişmeleri kamuoyuna taşıyan vatandaşlarının gündemi takip etmesini sağlayan demokratik sistemin olmazsa olmaz olanlarından olan çok önemli unsurdur.
“Yerel basın kuruluşları oldukları şehirde kamuoyunun sesidirler. Yaşadıkları şehrin sorunlarını yetkili birimlere aktararak çözüm yolunda hızla sonuç alınmasını sağlayan en önemli etkendirler. Yerel basın şehirdeki insanların çevresinde olup bitenlerden haberdar olmasını, halkın düşünce ve taleplerinin duyurulmasını, bunların takibini sağlayarak idarenin kamuoyu adına denetlenmesi fonksiyonunu da yerine getirmektedir.
“Gazetecilik ise halkın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla hizmet eden doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri taşıyan müstesna bir meslektir.
“Mesai mefhumu olmayan ve her zaman fedakârlıklarla yaşayan yerel basın kuruluşları takdiri hak eden kurumlardır. Tüm maddi zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan yerel basınımıza destek verilmesi demokrasiye destek verilmesi ile eşdeğerdir. Yerel basının gücü göz ardı edilemez. Yerel basın kaderine terk edilemez. Her türlü imkânsızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışan yerel basınımıza özellikle bu zor dönemler de destek olunması gerektiği inancındayım.
“Bu vesileyle; İlimizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızı olaylardan haberdar etmeye çalışan cefakâr gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.” (HABER MERKEZİ)

İl Genel Meclis Başkanı Seyfi’den Çalışan Gazeteciler Günü mesajı



Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İl Genel Meclis Başkanı Seyfi, mesajında şunları söyledi:
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından ve vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasimizin korunması için çok önemli bir görev üstlenmektedir.
“Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.
“Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları sebebiyle her türlü takdiri hak etmektedir. Bu bağlamda başta Kırşehir Basın Mensupları olmak üzere değerli basın çalışanlarının en alt kademesinden, çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında ve meslek yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” (HABER MERKEZİ)