Vali İbrahim Akın, yarın gece idrak edeceğimiz Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Başta Kırşehirli hemşehrileri olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik eden Vali Akın, yayınladığı Miraç Kandili mesajında şunları ifade etti:
“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in Allah katındaki en üst makama yükseldiği mübarek gece olan Miraç Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Miraç, Sevgili Peygamberimizin şahsında insanoğlunun yükselmesi, maddeden uzaklaşarak manaya ulaşması ve her adımda Yüce Allah’a yakınlaşması demektir. Çünkü miracın özünde kötülüklerden arınma, insanlığın yararı ve mutluluğu için çalışma, iyi ve güzel olana yönelerek yüce mertebelere ulaşma vardır. Bu da tüm Müslümanların tam bir inançla Allah’ın emir ve yasaklarına uyması, ahlaki erdemleri hayatın bir parçası haline getirmesiyle mümkündür.
Öyleyse bizler, mübarek üç ayları ve bu kutlu geceyi rabbimizin rızasını kazanmak için fırsat bilmeli, hayatın çeşitli sıkıntıları ve dünya telaşı ile yorgun düşen ruhumuzun yeniden can bulması için dua etmeliyiz.
“Tüm Müslümanlar olarak mübarek üç aylarda ve kandil gecelerinde yakaladığımız manevi hazzı, mutluluğu ve güzel hasletleri diğer günlerde de devam ettirdiğimiz müddetçe her zaman kazançlı çıkacağımıza ve ebedi mutluluğa erişeceğimize inanıyorum. 
“Bu duygularla, başta Kırşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılan duaların milletimizin ve İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış içinde yaşamasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, saygılar sunuyorum.”  (HABER: NECLA BAĞCI)