Vali Akın:“Nevruz’un birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine vesile olmasını diliyorum”

Vali İbrahim Akın, bugün kutlanacak Nevruz bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Nevruz’un farklı milletlerin ortak pencereden baktıkları birlik, beraberlik ve kaynaşma günü olduğunu ifade eden Vali Akın, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Baharın başlangıcı olarak kabul edilen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz, Orta Asya’dan Balkanlara kadar olan coğrafyada barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin bayramı olarak kutlanmaktadır.
“Doğada meydana gelen en küçük bir değişim insanoğlunun yaşantısı ve duyguları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Muhteşem bir denge içerisinde varlığına devam eden doğa da kış mevsiminin bitmesiyle büyük bir uyanış içerisine girmekte, onunla beraber insanlar ve tüm canlılar da yeniden hayat bulmaktadır.
“Türk kültürünün yayıldığı Orta Asya ve Anadolu coğrafyası başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz, farklı kültür ve inanca sahip insanları ortak duygular içerisinde buluşturmakta, tüm insanlık için gerekli olan sevgi, barış, kardeşlik gibi ortak değerlerin önemini bir kez daha bizlere hatırlatmaktadır.
“Köklü bir tarihi geçmişe sahip medeniyetimiz içerisinde müstesna bir yeri olan ve kültürümüzde “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz’u Türk Milleti kendisine has bir coşkuyla kutlamakta ve her daim yaşatılması gereken kültürel bir miras olarak görmektedir.
“Bu düşüncelerle, milletimizin ve Kırşehirli hemşehrilerimizin Nevruz Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bu günün birlik ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine vesile olması dileklerimle saygılar sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)