Vali İbrahim Akın, Kadir Gecesi dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:
“On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşırken nice hayır ve güzellikleri bünyesinde barındıran bir Kadir Gecesi’ne daha kavuşmanın huzurunu hep birlikte yaşıyoruz.
Müslümanlar üzerine farz kılınan oruç ibadetinin yerine getirildiği Ramazan ayının dinimizce üstün olmasının sebeplerinden birisi de kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bünyesinde barındırmasıdır.
Kadir Gecesi, tüm inananların geçmiş günah ve hatalardan arınması, bela ve musibetlerden korunması, daha mutlu ve huzurlu bir hayat sürebilmesi için Yüce Allah’ın bizlere sunduğu ilahi bir fırsattır.
Bu sebeple, rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, tan yeri ağarana kadar yeryüzünün esenlikle dolduğu bu kutlu gecenin kıymetini bilerek idrak etmeli, tam bir ihlas ve teslimiyetle rabbimize yönelerek af dilemeli, bu manevi havayı yaşantımızın geri kalanına aksettirerek ebedi kurtuluşa ermeliyiz.
Kendimiz ve ülkemiz için olduğu kadar dünyanın farklı yerlerinde açlık, yoksulluk, savaş, afet, salgın hastalık vb. sorunlarla mücadele eden başta Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere tüm insanların selamete ulaşması için bol bol dua etmeliyiz.
Bu duygularla, başta Kırşehirli hemşerilerim olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu kutsal gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”(HABER MERKEZİ)