KIRŞEHİR Valisi İbrahim Akın, her yıl 19 Eylül'de tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Gazileri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mesajında şehitlik ve gaziliğin milletimiz için büyük bir şeref olduğuna dikkat çeken Vali Akın, yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Yurdumuzun her karış toprağını canı pahasına koruyan Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri gazilerimizi 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir kere daha saygı ve minnetle anıyoruz.
“Asırlar boyunca kurduğu güçlü devletlerle dünya tarihine yön veren Türk Milleti, en zor koşullarda dahi vatanını canı pahasına savunarak bağımsız yaşama arzusundan asla taviz vermemiştir. Bu özelliği ile kahraman milletimiz bir yandan hüküm sürdüğü topraklarda barış ve huzurun teminatı olurken bir yandan da verdiği istiklal mücadeleleriyle esaret altında yaşayan mazlum milletlere örnek olmuştur.
“Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan haline dönüşmesi şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele sayesindedir. Kurtuluş Savaşı’nda cepheden cepheye koşan, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve güveni için mücadele eden gazilerimiz, gösterdikleri cesaret ve fedakarlıkla milletimizin nezdinde müstesna bir yere sahiptir. Milletçe onlarla ne kadar iftihar etsek azdır.
“Ecdadımızdan bizlere geçen ve her zaman gurur duyduğumuz milli ruh milletimizin yüreğinde güçlenerek yaşamaya devam etmektedir. Günümüzde de ülke olarak gelişmemizi istemeyen dış güçler ve onların içerideki maşaları birlik ve beraberliğimizi bozmak için her yola başvurmaktadır. Ancak oynanan bu oyunlar yüzlerce vatan evladının şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşması pahasına sonuçsuz kalmaktadır.
“Nitekim, 15 Temmuz’da milletimizin gösterdiği tavır, bu iradenin en büyük tezahürüdür. Bu gecede ülkemizi büyük bir çıkmaza sürüklemek isteyen dış güçler ve onların işbirlikçileri, karşılarında silahlara ve üzerine yağan bombalara rağmen korkusuzca direnen milletimizi bulmuşlardır.
“Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olan tüm gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” (HABER MERKEZİ)