Vali İbrahim Akın, 10-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikle kutlanacak Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik hayatta daha çok varlık göstermelerinin şüphesiz toplumsal yapıyı daha da güçlendireceğine dikkat çeken Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:

“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını sağlamak, yaşam standartlarını yükseltmek ve karşılaştığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Engelliler Haftası olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

"Engelli kardeşlerimizin kendilerini yetenekleri doğrultusunda yetiştirebilmesi, üreten ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmesi toplumun tüm kesimlerinin duyarlı yaklaşımıyla mümkündür.

“Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve ekonomik hayatta daha çok varlık göstermeleri şüphesiz toplumsal yapımızı daha da güçlendirecektir. Nitekim her zaman kardeşliği, yardımlaşma ve dayanışma içinde sorunların üstesinden gelmeyi öğreten kültür ve değer yargılarımız da bizlere bunu öğütlemektedir.

“Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devletimiz de engelli vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde yaşamaları, günlük hayata daha aktif şekilde katılmaları, kamu hizmetlerinden olabildiğince istifade edebilmeleri için gerekli yasal düzenlemeleri uygulamaya koymuştur.

“Amacımız engeline rağmen dürüst ve onurlu bir şekilde hayatını idame ettirmeye çalışan özel kardeşlerimizin haklarını iyileştirerek yaşadıkları sorunlara hızlı ve doğru çözümler üretmek ve karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye indirmektir. Nitekim sağlanan imkânlarla engelli kardeşlerimizin spordan- sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar elde ettiği başarılar her türlü takdirin üzerindedir.

“Bu duygularla, Engelliler Haftası kapsamında yapılacak etkinliklerin toplumda engelli kardeşlerimizle ilgili hassasiyetin artmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli kardeşlerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat temennisiyle saygılar sunuyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)