Vali İbrahim Akın’dan “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” mesajı

“Atamızı her zaman sevgi, saygı ve özlemle anacağız”

Vali İbrahim Akın Cumhuriyetimizin Kurucu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Akın, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“İstiklal mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 81. yılında milletçe şükran ve saygıyla yâd ediyoruz.
“Tüm hayatını milletinin var olmasına adayan ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bizlere aydınlık bir gelecek bırakan Büyük Atatürk, tarihin yetiştirdiği en büyük liderlerden birisidir. O, sadece askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile değil vatanına ve milletine duyduğu sonsuz sevgi, her zaman barıştan ve demokrasiden yana olan tutumu, milli ve evrensel değerlere verdiği önem ile dünyada büyük bir hayranlık uyandırmıştır.
“Milletimizden aldığı destekle Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak zaferin ardından “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
“O, millet egemenliğini esas alan Cumhuriyeti kurmakla kalmamış, getirdiği ilke ve inkılaplarla bu yeni devletin kalkınıp yükselmesi için hayatının sonuna kadar mücadelesini sürdürmüştür. Onun aydınlık fikirleri savaşmaktan yorgun düşmüş milletimiz için birer ışık kaynağı olmuş, çağdaş bir toplum olarak yol almamızda bizlere öncülük etmiştir.
“Her yönüyle Türk Milleti’nin asil karakterini yansıtan ve milletimizi karanlıktan aydınlığa çıkartan büyük önderimizi kaybettiğimiz gün olan 10 Kasım, milletimiz için bir yas günü olmasının ötesinde, O’na duyduğumuz sevgi ve saygıyı gösterme, fikirlerini yaşatma, ülkemize olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlama günü olmalıdır.
“Nitekim Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize sahip çıkmak, her türlü tehlikeye karşı korumak, gelecek nesilleri O’nun fikirleriyle yetiştirmek, birlik ve beraberlik içerisinde durmadan çalışarak ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak bizim en ulvi görevimizdir. Milletçe bu bilinç içerisinde ülkemizi geleceğe taşırken, bizlere özgür ve bağımsız olarak yaşama fırsatı veren atamızı her zaman sevgi, saygı ve özlemle anacağız. Bu duygularla, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan kılan tüm kahramanları saygı ve şükranla yâd ediyorum.” (HABER MERKEZİ)