Vali İbrahim Akın, Arı Onyx Hediyelik Eşya İşletmeciliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Şehrimiz Terme Caddesinde faaliyet gösteren Onyx Taş İşlemelerinin sergilendiği bir işyerini ziyaret ederek satışa sunulan ürünleri inceleyen Vali İbrahim Akın, işletme sahibi Adnan Arı’dan onyx taşı ve taş işlemeciliği hakkında bilgiler aldı.
Yaptığı ziyarette onyx taşından yapılan el emeği ürünleri yakından inceleme fırsatı bulan Vali İbrahim Akın, Arı Onyx’in kaliteli hediyelik eşya satışıyla ilimiz ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.
İlimize özgü bir sanat olan Onyx taş işlemeciliğinin diğer geleneksel el sanatları gibi önemli bir değer olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “El emeği, göz nuru ile yoğun emekler sarf edilerek üretilen onyx mermer ürünleri ilimizde çok yaygınken bugün unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatı haline gelmiştir. Birçok özelliği olan ve bilindiği gibi mermerden farklı bir taş olan onyx taşından yapılan ürünler, ilimize gelen misafirler için ideal bir hediyedir. İşletme sahiplerimiz, uzun yıllar süren emekleri sonucunda Onyx taşının adını duyurmayı başarmış ve Kırşehir ile özdeşleştirmiştir. Kendilerine emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Vali İbrahim Akın’ın ziyareti, yetkililerden bilgiler alarak Arı Onyx’te yer alan ürünleri incelemesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)