Vali İbrahim Akın, Pazartesi günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Akın mesajında, Kırşehirli vatandaşlara huzurlu, sağlıklı ve barış içerisinde bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bayramların, dargınların barıştığı, insanların kardeşçe kucaklaştığı, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ve toplumsal huzurumuzun artmasına katkıda bulunan müstesna günler olduğunu vurgulayan Vali Akın, şunları kaydetti:

“Değerli Kırşehirliler,

“Yaptığımız dua ve ibadetlerle maneviyatımızı zenginleştirdiğimiz, tuttuğumuz oruçlarla sıhhat bulduğumuz, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmaya çalıştığımız mübarek Ramazan ayını en güzel şekilde idrak ederek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“Bildiğiniz üzere bayram günleri, dargınların barıştığı, insanların kardeşçe kucaklaştığı, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine ve toplumsal huzurumuzun artmasına katkıda bulunan müstesna günlerdir. Bu sebeple bayramlarda yaşadığımız sevinç ve mutluluğa çevremizdeki insanları da ortak etmeye özen göstermeliyiz.

        “Nitekim milletimiz, kadim kültüründe ve inancında var olan zenginlikleri bayramlarda ortaya koymakta, yoksullara, yaşlılara, kimsesizlere, hastalara, aziz şehitlerimizin ailelerine gönül kapılarını sonuna kadar açarak bayramın sevincini ve güzelliğini hep birlikte yaşamak için gayret göstermektedir.

“Bayramların hayatımıza kattığı huzur ve mutluluğun değerini her zaman bilmeli, dünyanın farklı yerlerinde zor durumda olan ve bayram sevincini yaşayamayan Müslüman kardeşlerimiz için dualarımızı eksik etmemeliyiz.

“Geçmişten günümüze kadar huzurun adresi olmuş Kırşehir ilimizde, vatandaşlarımızın bayramını güven içerisinde geçirmeleri için ilgili kurumlarımızca tüm tedbirler alınmıştır. Her ne kadar pandemi etkisini azaltmış olsa da bayram süresince alacağımız kişisel önlemler, hem kendimizin hem de sevdiklerimizin sağlığını koruyacaktır.

“Bu duygu ve düşüncelerle, Kırşehirli hemşehrilerimin, milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum. Bayramın ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)