Vali H. Mete Buhara “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali H. Mete Buhara yayınladığı mesajda şunları söyledi;

“Birleşmiş Milletlerce 1972 yılında alınan kararla çevrenin ve doğal dengenin korunmasına dikkat çekmek amacıyla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir.

Dünyada yaşanan sanayileşme, hızlı nüfus artışı, plansız kentleşme ve doğal kaynakların bilinçsizce kullanılması; yeşil alanların azalmasıyla birlikte hava, su ve toprağın kirlenmesine neden olmuştur.   

Yaşanan bu gelişmeler ülkeleri bir araya getirerek, onları sorunlara karşı kalıcı çözümler üretmeye sevk etmiştir. Çevre tahribatlarının azaltılması, küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin önlenmesi amacıyla ülkelerin karbon salınımlarına kısıtlama getiren Paris Anlaşması bu yönde atılan ciddi adımlardan birisidir.

Çevre sorunlarına dikkat çekmek ve kamuoyunda çevre bilinci oluşturmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle her yıl 5 Haziran gününü içine alan haftanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirleyeceği bir temayla "Türkiye Çevre Haftası" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Yeşil ve temiz bir çevrenin gelecek kuşaklara bırakacağımız en kıymetli hazine olduğunun bilinciyle, çevre sorunlarının aşılması ve doğanın korunması için devletimiz önemli tedbirler almaktadır.

Asırlar boyunca tarihi, kültürel dokusu ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir coğrafyada yaşayan insanlar olarak devletimizin aldığı kararlara uymalı topraklarımızı ve çevremizi korumanın gayreti içerisinde olmalıyız.

Bu duygularla, başta tüm Kırşehirli hemşehrilerimin ve doğaya gönül veren herkesin ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)