Vali Buhara: “Toplumumuzun tüm kesimleriyle birlikte ortak bir sinerji ortaya çıkartarak Kırşehir’in bugününe ve yarınlarına hep birlikte katkı vereceğiz”

Son Valiler Kararnamesi ile Çankaya Kaymakamlığı’ndan Kırşehir Valiliği’ne atanan Hüdayar Mete Buhara bugün şehrimize gelerek görevine başladı.

Geçtiğimiz hafta Kırşehir’de 4 yıl valilik görevini yürüttükten sonra son Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Vali İbrahim Akın’dan boşalan göreve atanan Vali Hüdayar Mete Buhara için saat 16.00’da Kırşehir Valiliği önünde bir karşılama töreni düzenlendi.

Vali Vekili Adnan Kayık tarafından karşılanan Vali Hüdayar Mete Buhara’ya Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, MHP İl Başkanı Arif Kılıç, ilçe kaymakamları, daire müdürleri hoş geldin diyerek başarılar dilediler.

Ardından Valilik toplantı salonuna geçen Vali Buhara burada bir açıklama yaptı. Kırşehir’e Vali olarak atanmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Hüdayar Mete Buhara şunları söyledi:

“Saygıdeğer Kırşehirliler, Değerli Basın Mensupları,

“Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi ile atanmış olduğum Kırşehir Valiliği görevime şu an itibariyle başlamış bulunmaktayım. Şahsıma gösterdiğiniz sıcak karşılamaya, yakın ilgi ve alakaya teşekkür ediyor, huzurlarınızda tüm Kırşehirlilere saygılarımı sunuyorum.

“Yardımlaşmayı, paylaşmayı ve insanlığın huzur içinde yaşamasını esas alan Ahiliğin merkezine, fikirleriyle Türk kültür ve medeniyetinin hamurunu yoğuran hoşgörünün, sevginin, bilimin ve Türk dilinin öncülerine ev sahipliği yapan ozanlar diyarı kadim Kırşehir’e Vali olarak atanmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

“Kültür ve medeniyet şehri Kırşehir’e ve aziz Kırşehirlilere hizmet edecek olmanın heyecanı içinde bizleri bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza şahsıma duydukları güven ve takdirleri için şükranlarımı arz ediyorum. 

“Değerli Basın Mensupları,

“Mülki İdare Amirliği görevine başladığımız ilk günden bugüne devletimizin emrinde ülkemizin farklı bölgelerinde aziz milletimize hizmet etme şerefine nail olduk.

“Şimdi de Allah’ın takdiri, devlet büyüklerimizin güveni ile Kırşehirlilere hizmet edecek olmanın heyecanı ve onurunu yaşıyorum. Bu süreçte öncelikle Kırşehir’imizi yakından tanımaya ve var olan potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeye gayret göstereceğiz.

“İlimizin bütün paydaşları ile birlikte önce insan diyerek, ortak akılla, vatandaşlarımızın arasında olarak, karşılıklı iletişime dayalı, şeffaf, adil, verimli ve etkin bir yönetim modelini amaçlıyoruz.

“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerimize, kahraman gazilerimize ve yakınlarına, devletimizin koruması altındaki büyüklerimize ve çocuklarımıza, dezavantajlı gruplara devletimizin şefkat elini ve sıcak yüzünü göstermenin gayreti içerisinde olacağız.

“İlimizin asayişi, huzuru ve güvenliğinin devamıyla başlanmış, devam eden veya planlanmış çalışmaların takibini titizlikle yaparken, yeni proje ve yatırımlarla Kırşehir’in her alanda kalkınmasını devam ettirmesi için var gücümüzle çalışacağız.

“Sayın Milletvekillerimizin destekleri, kamu ve özel sektör kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kanaat önderlerimiz ve değerli basınımızın katkıları ile toplumumuzun tüm kesimleriyle birlikte ortak bir sinerji ortaya çıkartarak Kırşehir’in bugününe ve yarınlarına hep birlikte katkı vereceğiz.

“Kırşehir Valiliği görevine başladığım bugün de İbrahim Akın Valim başta olmak üzere ilimize hizmet etmiş tüm Valilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Kendilerinden devraldığımız hizmet bayrağını bir adım daha ileriye taşımak için gayret edeceğiz. Bu duygularla Kırşehirli hemşehrilerime sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)