2008 ile 2017 yıllı arasında Muğla, Antalya, Erzurum ve Denizli Valiliği görevlerinde bulunan Kırşehirli hemşehrimiz Dr. Ahmet Altıparmak kendi isteğiyle Merkez Valiliği görevinden emekliye ayrıldı
20 Ağustos 2020 itibariyle Merkez Valisi olarak emekliye ayrılan Vali Altıparmak’ın Bundan sonraki çalışma hayatına özel sektörde, Koru Hastaneleri, Bolu Koru Otels ve Özel Koru Koleji’ni bünyesinde bulunduran Koru Sağlık Grubu’nda “Danışma Kurulu Başkanı” sıfatıyla devam edeceği öğrenildi.
Kendi isteğiyle emekliye ayrılan Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Yüce Türk Milletinin, İlde Valiyi, İlçede kaymakamı “Devlet” olarak gördüğü ve bir “Baba” gibi de kucaklayıcı, müşfik, dışlamayan bir tavır, adil, eşit davranış, hizmet ve uygulama beklediği MİA mesleğimi, bu anlayış, bu bilinç ve bu düstur doğrultusunda tamamlayarak bu saygıdeğer, onurlu camiaya gönül huzuru içinde arz-ı veda ediyorum” dedi.
55 yaşındaki Ahmet Altıparmak Yağmurlubüyükoba doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kırşehir'de tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.
1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı ve sırasıyla Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli kaymakam vekillikleri, Bozkurt, Baklan, Arguvan ve Suruç kaymakamlıkları, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (2004-2008) Şube Müdürlüğü, aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığı, Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışmanlık, Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü yaptı.
21 Nisan 2008 tarih ve 2008/13529 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Muğla Valiliği atandı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Antalya Valisi oldu.
Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı vali atamaları hakkındaki kararının 9 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmasıyla Erzurum valiliğine atandı.
1 Haziran 2016 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliğine, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile de Merkez Valiliğine atandı.
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalında, Yüksek Lisansını, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Doktorasını tamamladı.
Türk Sendikacılığı'nda Güven Bunalımı isimli bir telif eserinin ve editörlüğünü üstlendiği bir kitabının yanında, değişik dergi (Türk İdare Dergisi, Liberal Düşünce Dergisi, Türkiye Günlüğü, Yerel Yönetim ve Denetim Dergisi) ve gazetelerde yayınlanmış ilmi ve güncel makaleleri de bulunan Vali Ahmet Altıparmak evli ve 3 çocuk babası. (HABER: BEYHAN BALLI)