Vali Akın’la “Bayramınız Kemerli  Olsun” kampanyası

Cuma günü "Bayramınız Kemerli Olsun" kampanyası kapsamında ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak uygulama noktalarında sürücüler ve yolculara Ramazan Bayramı süresince yapılan yolculuklarda emniyet kemeri kullanılması yönünde hatırlatmalarda bulunuldu.

Ortaköy yol ayrımında bulunan trafik kontrol noktasındaki denetime katılan Vali İbrahim Akın, durdurulan araçlardaki vatandaşlarımıza emniyet kemeri kullanmanın önemi konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla başlatılan ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ kampanyası hakkında sürücüleri ve vatandaşlarımızı bilgilendiren Vali İbrahim Akın, “Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte yollardaki trafik akışı hızlandı ve trafik yoğunlaştı. Vatandaşlarımızın varacakları yere sağ salim ulaşmaları en büyük temennimiz. Bu doğrultuda, Ramazan Bayramı tatili süresince trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerini en aza indirerek ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi için trafikte emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak ve araç içerisinde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla İçişleri Bakanlığımızca ‘Bayramınız Kemerli Olsun’ mottosuyla bir kampanya başlatıldı. Bilindiği gibi bu tür kampanyalarla vatandaşlarımızın trafikte can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amaçlanmaktadır. Bizler de ilimizde ve tüm yollarımızda vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmesi için gereken tedbirleri almış durumdayız. Yollarda yoğunluk yaşandığı bayram günlerinde sürücülerimizden hız limitine uyulması, emniyet kemeri takılması, araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması ve diğer tüm trafik kurallarına uyulması konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, herkese kazasız yolculuklar diliyorum.” dedi.

Denetim, Vali Akın’ın araçlarda bulunan çocuklara içinde kırmızı düdük gibi gibi bazı tanıtıcı materyaller ve broşürler bulunan çanta hediye ederek, çocuklardan arabayı kullanan büyüklerini hata yaptıklarında uyarmalarını istemesi ile sona erdi.

Denetimlerde Vali İbrahim Akın, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen ile İl Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Yaltı da eşlik etti. (HABER MERKEZİ)