Vali İbrahim Akın ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, ilimiz sınırları içerisindeki uygulama noktalarında yapılan denetimleri yerinde inceledi.
İlk olarak jandarma uygulama noktasını ziyaret eden Vali İbrahim Akın ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, denetimler hakkında bilgiler aldılar ve yolculuk yapan vatandaşlarla sohbet ettiler.
Uygulamada durdurulan araçlardaki sürücülerden Ramazan Bayramı süresince yapılacak yolculuklarda trafik kurallara uyma konusuna hassasiyet göstermelerini rica eden Vali ve Emniyet Genel Müdürü, araçlarda bulunan çocuklara içinde kırmızı düdük, trafikle ilgili broşürler ve çeşitli materyaller bulunan çanta hediye ettiler.
Vatandaşlarımızla sohbet ederek bayramını tebrik eden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, “Trafik kazalarını en aza indirmek, can ve mal kaybını da en az seviyede tutmak amacıyla gereken bütün tedbirleri almış bulunmaktayız. Sürücülerimizden Ramazan Bayramı boyunca yapılacak yolculuklarda hız limitine uyulması, emniyet kemeri takılması, araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması, trafik kurallarına uyulması konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu vesileyle, herkesin milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kutladığımız Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sahada görev yapan bütün emniyet ve jandarma teşkilatı personelimize kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Sürücülere kurallara uyulması, özellikle de emniyet kemeri kullanılması yönünde hatırlatmalarda bulunan Vali İbrahim Akın, “Her bayramda yollarda yaşanan yoğunlukta trafik kurallarına uymak son derece önemlidir. Trafik kazalarının en aza indirilmesi hatta hiç kaza olmaması, vatandaşlarımızın mal ve can güvenliğinin sağlanması adına denetimler yapılmaktadır. Sürücülerimizden trafik kurallarına mutlaka uymalarını rica ediyoruz. Bugünkü denetimlerimizde emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak amacıyla başlatılan “Bayramınız Kemerli Olsun” kampanyası hakkında sürücülerimize hatırlatmalarda bulunuyoruz. En büyük temennimiz vatandaşlarımızın varacağı yere sağ salim giderek sevdiklerine kavuşmasıdır. Bu vesileyle, bütün tüm halkımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyor, güvenli yolculuklar diliyorum.” şeklinde konuştu.
İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ile İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen’in de yer aldığı programda Vali ve Emniyet Genel Müdürü, araçlardaki vatandaşlarımızla sohbet ederek bayramlarını tebrik ettiler ve kazasız yolculuklar dilediler. (HABER MERKEZİ)