Vali Akın: “Maske-mesafe-temizlik kuralına riayet ederek, fiziki temastan uzak durarak telefon aracılığıyla bayramlaşmaya özen gösterelim”

Vali İbrahim Akın, Cuma günü kutlayacağımız Kurban Bayramı öncesi bir mesaj yayınlayarak bütün Kırşehir halkının bayramını kutladı.
Vefa ve merhamet duygularımızı harekete geçiren mübarek Kurban Bayramı’nın kimsesiz, muhtaç ve zor durumda olan insanlara her zaman kol kanat germemiz fikrini canlı tuttuğuna dikkati çeken Vali Akın, koronavirüsü nedeniyle hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için daha dikkatli olunmasını, özellikle bayram günlerinde tedbiri elden bırakmayarak maske-mesafe-temizlik kuralına riayet ederek fiziki temastan uzak durarak telefon aracılığıyla bayramlaşmaya özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Vali Akın, yayınladığı bayram mesajında şunları söyledi:
“Dini ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri Yüce Rabbimize yaklaştıran Kurban ibadetinin ruhunda paylaşma, yardımlaşma ve insanların birbiriyle kaynaşması vardır. Nitekim Kurban Bayramı’nda insanlar, uzun zamandır görüşmediği yakınları, dost ve akrabaları ile hasret gidermekte, dargınlıkları bir kenara bırakarak, kardeşçe yaşama fırsatını yakalamaktadır.
“Vefa ve merhamet duygularımızı harekete geçiren mübarek Kurban Bayramı, kimsesiz, muhtaç ve zor durumda olan insanlara her zaman kol kanat germemiz fikrini canlı tutmaktadır. İnanıyorum ki, bu bayramda da yardımseverliği kendisine düstur edinen aziz milletimiz, ülkemizde ve dünyanın her köşesinde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara ulaşarak dostluğun ve kardeşliğin en güzel örneklerini sergileyecektir.
“Bizler sevinçte ve üzüntüde tek vücut olan, birlik ve beraberlik içinde her türlü zorluğun üstesinden gelen bir milletiz. Bu yüzden devlet koruması altında ya da yalnız yaşayan büyüklerimizi, vatanımızın selameti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmamalı, bu huzur ortamını onlara borçlu olduğumuzu unutmamalıyız.
“Değerli Kırşehirliler,
“Bildiğiniz üzere son birkaç aydır ülkemizde de görülen koronavirüs salgını sebebiyle zor günler yaşıyoruz. Hastalığın kalabalık ortamlarda ve yakın temas yoluyla daha hızlı bulaşması özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımız için hayati tehlike arz etmektedir.
“Karantina sürecini geride bırakarak kontrollü sosyal hayat dönemine geçtiğimiz bu günlerde hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için daha dikkatli olmalı, özellikle bayram günlerinde tedbiri elden bırakmayarak maske-mesafe- temizlik kuralına riayet ederek fiziki temastan uzak durarak telefon aracılığıyla bayramlaşmaya özen gösterelim.
“Gerek hastalığın yayılmasını önlemek gerekse vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramını geçirmesini sağlamak amacıyla ilgili kurumlarımız tarafından gerekli tüm önlemler alınmıştır. Sizlerden hem koronavirüs hem de trafik konusunda kurumlarımızca alınan kararlara ve uyarılara hassasiyetle uymanızı bekliyoruz.
“Bu duygularla, Kırşehirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)