VALİ İbrahim Akın, Regaip Kandili” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
İslam âleminde önemli bir yeri olan mübarek üç ayların habercisi Regaip Kandili’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:
“Yüce Rabbimiz, sonsuz lütfunun bir eseri olarak bizlere yaratılış gayemizi hatırlatmak günah ve hatalarımızdan arınarak ebedi kurtuluşa ermemize vesile olmak için bazı gün ve geceleri diğer zamanlardan daha faziletli kılmış, bu zamanlarda yapılan ibadetlere daha çok mükâfat vermiştir.
“ İşte kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı bu özel zaman dilimlerinden birisi de mübarek üç aylardır. İçinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir Gecesini barındıran bereket ve mağfiret mevsimi üç aylar, tüm müminler için birer sevinç kaynağıdır. Bu zamanlarda insanlar birbirlerine daha hoşgörülü ve saygılı davranmakta, zor durumda olan insanlara daha çok yardım eli uzatmaktadır.
“Bu anlamda değerlendirmemiz gereken gecelerden birisi de üç ayların habercisi olan Regaip Kandili’dir. Yüce Allah bu geceye hürmet edenlerin günahlarını affederek dualarını kabul etmekte ve yapılan ibadetlere büyük sevap vermektedir. Biz Müslümanlar faziletine inanarak bu gün ve geceleri ihya ettiğimiz ve güzel hasletleri elden bırakmadığımız sürece manevi anlamda kazançlı çıkacağımıza inanıyoruz.
“Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek üç ayların ve Regaip Kandili’nin Kırşehirli hemşehrilerimize milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, Müslümanların birbirine kenetlenmesine vesile olmasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)