Vali İbrahim Akın, yarın gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Kırşehirli hemşehrileri başta olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi'ni kutlayan Vali İbrahim Akın, mesajında şunları ifade etti:
“Her anı rahmet, bereket ve mağfiret dolu mübarek Ramazan ayı içerisinde idrak edeceğimiz bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz.
“Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim`in inmeye başladığı ve tüm insanlığın ilahi rahmet ve nura kavuştuğu, yüce dinimizdeki en kutsal ve faziletli gece olan Kadir Gecesi, biz müminler için kurtuluş vesilesidir.
“Bu sebeple esenlik ve selametin yeryüzünü çepeçevre kuşattığı, yüce rabbimizin rahmet ve mağfiret kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna gecenin feyz ve bereketinden tüm Müslümanlar olarak olabildiğince istifade etmenin gayreti içerisinde olmalıyız.
“Bu mübarek gecede günlük yaşamın telaşından bir nebze olsun uzaklaşarak ruhumuzu dinlemeli, gönül dünyamızı kirleten kötü duygu ve düşüncelerden, hata ve günahlardan bizleri arındırması, dileklerimizin kabul olması, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin selameti için rabbimize dua ve niyazda bulunmalıyız.
“Tüm bu güzelliklerin sadece bir gece ile sınırlı kalmayarak yılın diğer zamanlarına da yansıması, ülkemizde ve tüm dünyada sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma gibi güzel duyguların hâkim olması, özellikle baskı ve zulme uğrayan İslam coğrafyasında barış ve huzurun temin edilmesi en büyük arzumuzdur.
“Bu duygu ve düşüncelerle, başta siz değerli Kırşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi'ni kutluyor, Yüce Rabbimizin hepimizi sağlık ve huzur içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştırmasını diliyorum.” (HABER MERKEZİ)