Dün Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında saat 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından bir açıklama yapan Vali İbrahim Akın, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.
İzmir Seferihisar ilçesinde meydana gelen ve birçok çevre ilden de hissedilen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çöken binalarda kurtarma çalışmaları devam ederken, Kırşehir'den depremin yaşandığı İzmir'e 1 UMKE aracı, 1 ambulans ve 7 sağlık personeli gönderildi.
Konuyla ilgili gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e bir açıklama yapan Vali İbrahim Akın, AFAD ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin hazır bekletildiğini ve bakanlıkların talebi doğrultusunda derhal deprem bölgesine gönderileceğini açıkladı.
Vali Akın, depremden duyduğu üzüntüyü dile getirerek "İzmir’de meydana gelen ve çevre illerden hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimiz ilgili tüm kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımızın yanındadır. Dualarımız, can kaybının olmaması için.  Devlet-millet dayanışmasıyla tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Allah milletimizi doğal afetlerden korusun, her türlü musibetten esirgesin" dedi. (HABER:BEYHAN BALLI)