Kırşehir Valisi İbrahim Akın mübarek Ramazan-ı şerifin habercisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Tüm Kırşehirlilerin ve İslam âleminin Berat gecesini kutlayan Vali Akın mesajında şunları söyledi:
“Yüce Allah’ın kendisine yönelip af dileyen bütün müminleri bağışladığı mübarek gecelerden birisi olan Berat Kandiline kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.
Kuran-ı Kerim’in indirildiği bu gecede yüce rabbimiz tam bir ihlas ve teslimiyet içinde yapılan bütün duaları ve tövbeleri kabul etmektedir. Bu nedenle Berat Kandilini fırsat olarak görmeli ve yüce rabbimizin sonsuz rahmetinden olabildiğince istifade etmeliyiz. Dinimizce kutsal sayılan gün ve geceler, tüm müminlerin bir araya gelmesi, insanlar arasındaki sevgi ve muhabbetin artması için büyük bir vesiledir.
Ancak bu yıl Berat Kandilini içimiz buruk karşılıyoruz. Zira tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle ülkeler zor bir süreçten geçmektedir. Maalesef Koronavirüs vakaları ülkemizde de görülmeye başlanmıştır. Devletimiz, vatandaşlarımızın bu hastalığa yakalanmaması için bir dizi tedbir ve uygulamaları devreye koymuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız, virüsün kalabalık ortamlarda daha hızlı yayılması sebebiyle bu ortamlardan uzak durulmasını ve toplu ibadetten kaçınılmasını istemektedir. Hem kendi hem de toplum sağlığının korunması adına alınan bu karara titizlikle uymalıyız.
Bu duygularla, başta Kırşehirli hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek gecenin hayatımızı anlamlı kılan güzel duyguların artmasına, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” HABER MERKEZİ