Vali İbrahim Akın, Pazar günü kutlayacağımız Kurban Bayramı öncesi bir mesaj yayınlayarak bütün Kırşehir halkının bayramını kutladı.
Her türlü güzelliğin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’na daha milletçe ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Vali Akın, yayınladığı bayram mesajında şunları söyledi:
“Toplumsal birlikteliğimiz için büyük bir öneme sahip olan bayramlar, sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının en üst seviyede yaşandığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, ihtiyaç sahipleri ve büyüklerin her zamankinden daha çok hatırlandığı özel günlerdir.
“Hayatın yoğun akışı içerisinde eş dost ziyaretine fırsat bulamayan insanları bir araya getiren ve muhabbetle kucaklaşmasını sağlayan bayramlar, günlük hayatın stresinden bunalan ruhumuz için adeta bir dinlenme vesilesidir. Öyle ki yaşadığımız coğrafyada meydana gelen savaşlar, tanık olduğumuz kötü olaylar, günlük hayatın getirdiği stres ve kaygılar, bizleri ziyadesiyle huzursuz etmekte, insanların birbirinden uzaklaşmasına neden olmaktadır. Oysa bayramlar, bizlere dini ve insani sorumluluklarımızı hatırlatarak merhamet duygularımızı harekete geçirmektedir.
“Yüce dinimize bağlılığımızın bir simgesi olarak kutladığımız Kurban Bayramı’nda kurban etlerini ihtiyaç sahipleriyle buluşturmalı, en yakınımızdan başlamak üzere kimsesiz, yaşlı, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret ederek gönüllerini almalı, ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Yine vatanımızı savunurken canlarını feda eden aziz şehitlerimizin acılı ailelerine ve kahraman gazilerimize her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeli, onları bayramda da yalnız bırakmamalıyız.
“Birlik ve beraberliğimizi her zamankinden daha güçlü kılmak, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamak ancak toplumda sevgi ve hoşgörü ortamını hâkim kılmakla mümkündür. Bayram günlerinin getirdiği manevi atmosferin birkaç günle sınırlı kalmaması, yılın diğer günlerine de sirayet ederek iyilik ve güzelliklerin çoğalması bizlerin elindedir. Bu yüzden hem millet hem de Müslüman âlemi olarak bu zamanların kıymetini çok iyi bilmeli ve bayramı manevi anlamda verimli geçirmek için gayret göstermeliyiz.
“Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bayramlarımızın huzur ve coşku içerisinde geçmesi bizim en büyük arzumuzdur. Bu amaçla, Valiliğimiz tarafından gerekli tüm önlemler alınmıştır. Vatandaşlarımızın da bayram süresince özellikle trafikte dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını bekliyoruz.
“Bu duygu ve düşüncelerle, başta Kırşehirli hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın tüm insanlık için huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)