Vali İbrahim Akın Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm babaların babalar gününü kutladı.
Vali Akın yayınladı mesajında şunları kaydetti:
"Millet olarak büyük medeniyetler oluşturmamızın temelinde sahip olduğumuz güçlü aile kurumu gelmektedir. Genç nesiller sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma gibi pek çok insani ve örfi değerleri ilk önce anne ve babasından öğrenerek hayata hazırlanmaktadır.
Ailenin temel direği olarak görülen ve varlığı ile bizlere daima güven ve huzur veren kıymetli babalarımız ailenin geçimi ve mutluluğu için üstlendiği sorumlulukları büyük bir özveriyle yerine getiren, hayatımızın her anındaki en büyük destekçilerimizdir. Sevgisi, fedakârlığı ve merhameti ile eşinin can yoldaşı, evlatlarının gözünde ise her türlü zorluğun üstesinden gelen, onları iyiye ve doğruya sevk eden bir yol göstericidir.
Kaç yaşında olursak olalım en küçük sıkıntımızda babalarımızın engin tecrübelerinden ve nasihatlerinden istifade ediyoruz. Biliyoruz ki, babalarımız fikirleri ve tecrübesi ile hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Ailenin birliği ve düzeni için her türlü sıkıntıya göğüs geren babalarımızın en büyük arzusu bizleri vatanı ve milleti için çalışan topluma faydalı bireyler olarak görmektir.
Hepimiz biliyoruz ki, anne ve babaların evlâtları üzerindeki hakları çok fazladır. Bundan dolayı onlara hürmet göstermek, her zaman şefkatle yaklaşmak yüce dinimizce en üstün faziletlerden birisi sayılmaktadır. Bu sebeple babalarımıza karşı duyduğumuz sevgi ve saygıyı sadece bu özel günle sınırlamamalı, her zaman gönüllerini hoş tutmalı, rızasını kazanmak için gayret göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, binbir güçlükle yetiştirdiği evlatlarını vatanımıza şehit veren babalarımız başta olmak üzere tüm babalarımızın bu özel gününü içtenlikle kutluyor; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmelerini diliyorum." (HABER MERKEZİ)