Vali İbrahim Akın; “Şehit ve gazilerimize ülkemiz için yaptıkları fedakârlıklardan dolayı millet olarak minnettarız”

Vali Akın şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Kırşehir Valiliği’nce düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle buluştu.

Grand Terme Otel’de düzenlenen iftarda bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, şehit aileleri ve gazilerle Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle iftar sofrasında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şehitlerimizin, milletimizin hür ve bağımsız yaşamak uğruna verdiği eşsiz mücadelenin ölümsüz kahramanları olduğunu belirten Vali İbrahim Akın; “Şehit ve gazilerimize ülkemiz için yaptıkları fedakârlıklardan dolayı millet olarak minnettarız. Onlar, bayrağımız gökyüzünde özgürce dalgalansın, ezanlarımız susmasın, huzur ve güven içinde yaşayalım, bugün olduğu gibi milletçe hep birlikte nice Ramazanlar, bayramlar geçirebilelim diye canlarını hiç düşünmeden feda ettiler. Şehitlerimiz, kutsal değerlerimiz uğruna verdikleri eşsiz mücadeleler ile yüce dinimizce cennetle müjdelenerek peygamberimize komşu olma şerefine nail oldular. Biliyoruz ki ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu acıyı en derinden yaşayanlar elbette şehit yakınlarımızdır. Fakat şehitlerimizin nurlanmış ve gazilerimizin onurlanmış olması bizler için tek teselli kaynağıdır. Hepsinin ruhu şad olsun.” dedi.

Devletimizin şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorun ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında en yüksek hassasiyeti gösterdiğini ifade eden Vali Akın, “Bizler birbirine yüce duygularla bağlı, milli ve mukaddes değerlerin muhafazası için ölümü göze alan büyük bir milletiz. Herkes bilsin ki devletimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri bölmek ve huzurumuzu kaçırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecek, ülkemiz sonsuza kadar yaşayacaktır. Aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu.

İftar programı, yapılan duanın ardından Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın’ın şehit aileleriyle sohbet etmesi ile sona erdi.

Düzenlenen iftar yemeğine Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl protokolü ve eşleri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. (HABER MERKEZİ)