Vali İbrahim Akın, Pazar Yerinde Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirleri denetledi.
Pazarcı esnafı ve pazar yerine alışveriş için gelen vatandaşlarımıza Koronavirüs salgınıyla mücadelenin en etkili 3 kuralının maske, mesafe ve temizlik olduğu hatırlatan Vali İbrahim Akın, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlardan birisinin de pazar yerleri olduğunu, bundan dolayı pazarlarda Koronavirüs tedbirlerine mutlaka riayet edilmesi gerektiğini söyledi.
İlimizde Koronavirüsle mücadele kapsamında önemli kararlar alarak uygulamaya koyduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son zamanlarda Koronavirüs salgınında bir artış olduğunu görmekteyiz. Bu salgının yayılmasının önlenmesine yönelik olarak umuma açık olan yerlerde bazı tedbirler aldık. İnsanlarımızın yoğun olarak bulunduğu kalabalık mekânların başında da Pazar yerleri gelmektedir. Görevliler, Pazar yerlerinde sürekli denetim yaparak vatandaşlarımızı uyarıyorlar. Pazarlarda alınan tedbirlere mutlaka uyulması; maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet edilmesi hususlarında vatandaşlarımıza hatırlatmalarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan kurallara riayet etmelerini istiyoruz ve tedbirlere önce kendilerinin uymasını istiyoruz. Aile içi ziyaretler de salgının artmasında önemli rol oynuyor. Çok önemli olmadıkça aile ziyaretlerine ara vermeliyiz. Salgın günlerini atlatıp güzel günlere kavuştuğumuzda bu ziyaretleri daha sık bir şekilde yaparız. Ayrıca, salgının yayılmasında bir başka önemli neden olmasından dolayı maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda sigara içilmesi de yasaklanmıştır. Salgından en fazla etkilenenler 65 yaşında ve üstündeki büyüklerimiz oluyor. Hem onların, hem toplum sağlığı hem de kendi sağlığımız için alınan bütün tedbirlere uymak zorundayız. Aldığımız bu kararların hepsi salgının yayılmasının önlenmesine yöneliktir. Dolayısıyla belirlenen kurallara hep birlikte hassasiyet göstererek uyarsak güzel sonuçlar alabiliriz.” dedi.
İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve ilgili kurum temsilcilerinin de yer aldığı denetimler sırasında vatandaşlarımız ve pazarcı esnafı ile sohbet eden Vali Akın, Koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda hatırlatmalarda bulundu. (HABER MERKEZİ)