Vali İbrahim Akın, “Orman Vatandır, Çanakkale Ruhu” filmini AFAD gönüllüleriyle birlikte izledi.

Filmden sonra gönüllülerle filme dair sohbet eden Vali İbrahim Akın, Çanakkale Zaferi'ndeki mücadele ruhunu bugün yangınlara karşı mücadele eden ormancılarımızda gördüklerini söyledi.

Çanakkale Savaşı'nda şehit olan ecdadımızın canları pahasına koruyarak bizlere teslim ettikleri vatan topraklarının yeşil örtüsünü korumak için ormancılarımızın yangınlara karşı aynı mücadeleyi verdiklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Bugün Ormanları yangınlara karşı savunan ve koruyan ormancıların mücadele hikâyelerinin, Çanakkale Savaşında ecdadımızın eşsiz kahramanlıklarıyla özdeşleştirildiği 'Orman Vatandır, Çanakkale Ruhu' isimli belgesel tarzı filmi gençlerimiz ve AFAD Gönüllülerimizle birlikte izledik. Orman Teşkilatının orman yangınları ile mücadelesini Çanakkale ruhuna paralel olarak anlatan belgesel filmde 1994 yılında Gelibolu Yarımadasında meydana gelen orman yangınında şehit düşen orman şehidimiz Talat Göktepe’nin alevlere karşı verdiği mücadele konu ediliyor.” dedi.

Filmde herkes için vatan sevgisine dair önemli mesajlar bulunduğunu ifade eden Vali İbrahim Akın; "İçinde bulunduğumuz Orman Haftası’nda tüm hemşehrilerimizi fidan dikmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Film gösterimine Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, Orman İşletme Müdürü Alper Çimen, daire müdürleri, AFAD Gönüllüleri ile devletimizin koruması altındaki gençlerimiz katıldı. (HABER MERKEZİ)