Vali İbrahim Akın, düzenli olarak yapılan Muhtarlar Toplantısında ilimiz genelindeki mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, kaymakamlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, daire müdürleri ile ilimiz mahalle ve köy muhtarları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, vatandaşlarımıza ulaşmada muhtarların önemli görevler üstlendiğini söyledi.
Toplumun genelini ilgilendiren sorunlarda ve bu sorunların çözüme kavuşturulmasında diğer kurumların yanında özellikle muhtarlara da önemli görevler düştüğünü belirten Vali İbrahim Akın, şunları söyledi:
“Uyuşturucu ile mücadelenin ele alınacağı bugünkü toplantıda, İçişleri Bakanlığımızın uyuşturucu ile mücadelede neler yaptıklarını, analizlerini ve hedeflerini içeren bilgilendirme sunumu yapılacak, ayrıca Türkiye Yeşilay Cemiyetinin gelecek dönemde yapmayı planladığı faaliyetleri içeren sunumu izleyeceğiz.
“Bilindiği gibi hem ülkemizde hem de ilimizde uyuşturucu belası, hep birlikte mücadele edilmesi gereken bir konudur. Uyuşturucu ile mücadele, uyumlu ve koordineli çalışmalarla çözüme kavuşturulacak bir meseledir.
Madde bağımlılığı ile mücadele sadece madde kullanan gençlerimizin ailelerini ilgilendiren bir konu değil, tüm vatandaşlarımızı doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiren bir konudur. Türkiye ve Kırşehir’in rakamsal olarak çok ciddi bir uyuşturucu ve bağımlılık sorunu olmamasına rağmen, durumu ciddiye almak durumundayız.
“Uyuşturucu ile topyekûn bir mücadele ortaya koymak, bu mücadelede muhtarlarımızın da bilinçlendirilerek desteğini sağlamak toplantının amaçlarındandır. Bu kişileri nereye yönlendirmeli, bir uyuşturucu satıcısı gördüğünde ne yapmalı, nereyi aramalı? gibi temel konularda bilgi eksikliklerini gidermeyi ve muhtarlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bir vatandaşımızı bile olsa bu beladan kurtarmak için hep birlikte bu sorunla mücadele etmek durumundayız.
“Muhtarlarımız, köylerde ve mahallelerinde bizlerin gözü, kulağıdır. Bu tür olaylarla karşılaşıldığı zaman vakit kaybetmeden mutlaka bizlere ya da kolluk kuvvetlerine bildirmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede ulaşımın kolaylaştırılması konusunda İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Valiliklerimizin giriş katında ‘Açık Kapı’ birimleri kuruldu. ‘Açık Kapı’ birimimiz aracılığıyla uyuşturucu konusunda bildirim veya şikâyetler alınıp kısa sürede sonuçlanacak şekilde ilgili kurumlara yönlendirilmektedir. Yine, vatandaşımızın uyuşturucu ile ilgili bildirimlerini, görüş ve önerilerini, uyarılarını daha sağlıklı ve hızlı bir biçimde alabilmek için İçişleri Bakanlığımızca ‘UYUMA’ isimli bir mobil telefon uygulaması geliştirildi. Vatandaşlarımız bu uygulamayı cep telefonlarına indirerek sisteme kaydolabilmekte ve uyuşturucu konusundaki bildirimlerini buradan gerçekleştirilebilmektedir.
“Muhtarlarımızdan beklentilerimiz, madde bağımlılığıyla mücadele konusundaki kararlılığımızı sizlerin farkındalık ve bilinç düzeyini artırarak sorumlu olduğunuz bölgelerde yaygınlaştırmanızdır.”
Toplantı, yapılan sunumların ardından Vali İbrahim Akın muhtarların talep ve sorunlarını dinlemesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)