Kırşehir’deki kamu ve kurum kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları ve sorunları hakkında bilgiler alan Vali İbrahim Akın, Meteoroloji İl Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu.
Ziyaretinde Meteoroloji İl Müdürü Seyit Ahmet Yıldız’dan kurumda yürütülen çalışmalar ve hava tahminlerinde kullanılan teknolojik aletler ile ilgili teknik bilgiler alan Vali İbrahim Akın, kurum birimlerini de gezerek çalışanlarla sohbet etti.
Ziyareti sırasında konuşan Vali İbrahim Akın, meydana gelebilecek olası bir sel, fırtına, kar yağışı, sis, kuraklık gibi hava olaylarına karşı zamanında önlem alınması için hava tahminlerinin doğru ve zamanında yapılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.
Meteorolojik verilerin sağlıklı bir şekilde elde edilerek vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde iletilmesinin günlük hayattaki etkisine değinen Vali İbrahim Akın, “Bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızda olduğu gibi, Meteoroloji Müdürlüğü de vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunma gayretinde. Bu vesileyle, teknolojinin gelişmesi ile birlikte doğru hava tahminlerinin alınması ve kamuoyuyla paylaşılması yönünde çalışmalar yürüten kurum personeline çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
Vali Akın’ın ziyareti, kurum binasında ile meteoroloji istasyonunda incelemelerde bulunması ve yetkililerden bilgiler alması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)