15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği ile Kaman ilçesindeki şehit kabirlerini ziyaret etti.
Şehitlikteki Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı dua ile başlayan programda Vali İbrahim Akın ve beraberindeki protokol, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar.
Şehitlikte düzenlenen programa Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, daire müdürleri ve şehit yakınları ile gaziler katıldı.
Şehitlikteki programın ardından Hoca Ahmet Yesevi Camiinde şehitlerimizin ruhuna Mevlid okundu ve cami çıkışında vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Vali İbrahim Akın, buradaki programın ardından 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın kabirlerini ziyaret etti.
Bu bağlamda, ilk olarak Kaman’a bağlı Kargın Yenice Köyünde yer alan ve 15 Temmuz 2016’da şehit olan Gökhan Yıldırım’ın kabrini ziyaret ederek dua eden Vali İbrahim Akın ve beraberindekiler, ardından Kurancılı Kasabasına geçerek 15 Temmuz Şehidi Ayhan Keleş’in kabrini ziyaret ederek dua ettiler.
Diğer şehitlerimizin kabirlerini de ziyaret ederek dua eden Vali İbrahim Akın, kabir ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kahramanlık destanı yazan vatandaşlarımızı unutmayacaklarını belirterek, “Bu topraklarda demokrasinin ve egemenliğin tek sahibi millettir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi demokrasisine sahip çıkarak bunu ispatlamıştır. Bu vesileyle, 15 Temmuz şehitlerimizi, yakınlarını ve gazilerini unutmayacağız. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi.
Vali Akın’ın programı, Kurancılı Belediye Başkanı tarafından köy meydanına diktirilen “15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehidi Ayhan Keleş Saat Kulesi”nde incelemelerde bulunması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)