Vali İbrahim Akın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle açılan KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) Tanıtım Standını gezdi.
İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nce şehir merkezinde açılan stantları gezerek vatandaşlarımıza KADES uygulaması hakkında tanıtım yapan görevlilerden bilgiler alan Vali İbrahim Akın, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada; son yıllarda, ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli düzenlemeler yapıldığını ve KADES gibi projelerin uygulamaya konulduğunu söyledi.
Yapılan bu düzenlemeler çerçevesinde, Jandarma Komutanlıkları ve Emniyet Müdürlükleri bünyesinde Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Birimleri kurulduğunu belirten Vali İbrahim Akın; “Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında alınan tedbirlerden bir tanesi de İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan KADES uygulamasıdır. KADES programını kadınlarımız telefonlarına indirerek şiddet anında acil yardım çağırabiliyorlar. Uygulamanın amacı, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik olarak hızlı ve acil bir şekilde müdahale etmeyi sağlamaktır. Bugünün de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olması vesileyle, emniyet ve jandarma teşkilatımızca tanıtım stantları kurarak uygulama hakkında kadınlarımızı bilgilendiriyorlar. Ümit ediyoruz ki hiçbir kadınımızın bu uygulamayı kullanmasına gerek olmasın. Bir insanlık suçu olan kadına şiddetin kabul edilecek bir tarafı yoktur. Merhum Neşet Ertaş’ın da dediği gibi ‘Analar insandır, biz insanoğlu’. Dolayısıyla, bütün gayretimiz hiçbir ananın, hiçbir kadının üzücü bir olayla karşılaşmamasına yöneliktir.” dedi.
Vali İbrahim Akın, daha sonra Jandarma ve Emniyet teşkilatına bağlı Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Birimlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. (HABER MERKEZİ)