Vali Akın, Ustalar Müzik Topluluğunu kabul etti:

“Ustalarımız bozlak kültürünü yaşatan şehrimizin kültür elçileridir”

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu sanatçıları Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır başkanlığındaki sanatçıları kabul eden Vali İbrahim Akın, bozlak kültürünü yaşatan ustalarımızın şehrimizin kültür elçileri olduğunu söyledi.
Kırşehir’in sahip olduğu zengin müzik kültürünün UNESCO tarafından tescil edildiğini dile getiren Vali İbrahim Akın; “Bilindiği gibi Kırşehir, UNESCO tarafından müzik alanında Yaratıcı Şehirler Ağına dâhil edilmiştir. Alınan bu karar, Âşık Said’den Muharrem Ertaş’a, Çekiç Ali’den Hacı Taşan’a, abdallık geleneğinin en önemli temsilcisi merhum Neşet Ertaş’ın dilinden sınırlarımızın ötesine ulaşan bozlak müziğinin UNESCO tarafından tescilini ifade etmektedir. Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu üyeleri de günümüzde bu geleneği yaşatarak gelecek nesillere aktarılması adına önemli görevler üstlenen kültür elçileridir.” dedi.
Kırşehir’in UNESCO tarafından müzik alanında Yaratıcı Şehirler Ağına alınmasının ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını dile getiren Vali İbrahim Akın; “Alınan bu karar aynı zamanda bizlere büyük sorumluluk yüklemektedir. İlimize gelen ziyaretçilere bu kültürü tanıtacak ve türkülerimizden örnekler sunulmasını öngören bir çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmaya büyük önem veriyoruz. Ziyaretiniz vesilesiyle sizlere ve Kırşehir müziğinin marka haline gelmesinde emeği olan tüm ozanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Ziyaret, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır’ın Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu’nun faaliyetleri hakkında bilgiler vermesiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)