AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Basınıyla buluştu:

“Hükümet Konağı’nda son noktayı koyduk. YAPILACAK”

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, dün şehrimizdeki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek sohbet etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Şaban Çelik, Merkez İlçe Başkanı Ali Demir, İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan İl Başkanı Seher Ünsal, gazetemiz İmtiyaz sahibi Salih Güner’in Hükümet Konağı ile Turizm Uygulama Oteli’nin son durumu hakkında yönelttiği soruyu yanıtladı.

Başkan Seher Ünsal, “Biz en son Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırşehir Hükümet Konağı inşaatını tamamlayarak Kırşehir halkına Hükümet Konağı olarak hizmet vereceği yönündeki açıklamasını kamuoyuyla paylaşarak son noktayı koymuştuk.  Ama Kırşehir Belediye Başkanı iki kez inşaatı mühürlediği için maalesef burada inşaat çalışmalarına devam edilemedi. Bu konuda biz son noktayı koyduk. Hükümet Konağı inşaatı en kısa sürede tamamlanacak ve halkımıza hizmet verecek” dedi.

Turizm Uygulama Oteli’nin Kırşehir İl Özel İdare imkanlarıyla yaptırıldığını, biran önce tamamlanıp hizmete açılması için Milli Eğitim Bakanı’na bilgi verdiklerini ve onun da gereken desteği verildiğini belirten Başkan Seher Ünsal, “Turizm Uygulama Oteli inşaatımız Bakanlığımız vereceği destekle inşallah en kısa tamamlanarak hizmete açılacak” dedi.

AFETZEDELERE 5 MİLYON LİRA DESTEK VERİLECEK

         Başkan Seher Ünsal, bu yıl Kırşehir il genelinde yaşanan dolu, yağmur ve diğer afetlerden dolayı 30 milyon liralık bir zarar olduğunu, bu durumu geçtiğimiz günlerde yapılan Genişletilmiş İl başkanları toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini ve 5 milyon liralık bir yardım sözü aldıklarını açıkladı.

Başkan Ünsal, önümüzdeki günlerde Kırşehir’e gönderilecek 5 milyon liranın afetzedelerin hesaplarına yatırılarak bir nebze de olsun yaralarının sarılmasına katkı verileceğini ifade etti.

AK Parti Kırşehir Başkanlığı yönetiminde görev değişikliklerini de değerlendiren B:aşkan Ünsal, “Bu değişiklikler bir bayrak değişimidir. Nasıl bakanlar kurulunda zaman zaman bakan değişiklikleri oluyorsa, il yönetiminde de bu tür değişiklik olacaktır. Bu benim bir tasarrufumdur” diye konuştu.

AK Parti’nin seçim hemen yarın yapılacakmış gibi seçimlere hazır olduğunu da belirten başkan Seher Ünsal, kendisinin milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki bir soruya da şu yanıtı verdi:

“Hepinizin bildiği üzere AK Parti’de İl Başkanları milletvekili aday adayı olmamaktadır. AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizi nerede görmek isterse oradayız. AK Parti’de görev talep edilmez, görev verilir. Sizin talep kâr olmanızdan daha ziyade partimizin her bir bireyinin, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizi orada görmek istemesi daha önemlidir. Sayın cumhurbaşkanımız beni İl başkanlığı görevi ile şereflendirdi bizim görevimiz bize verilen bu görevi layıkiyle yerine getirmektir. Ve bana Sayın Cumhurbaşkanımız, “ Ahiler diyarı Kırşehir’i sana emanet ediyorum” dedi. Üstümüzde çok büyük bir görev ve sorumluluk bilinci var.” (HABER: BEYHAN BALLI)