Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi ortaklığında “Gençlik İçin Büyük Tehlike Siber Suçlar” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. 30 Mart 2022 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleştirilen seminere dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Emre Aslan, internetin kötü niyetli kişiler tarafından kullanılması karşısında bireylerin bu durumda mağduriyet yaşamaması için alınması gereken tedbirlere değindi.

Özellikle sosyal medyada ve internet alışverişi yaparken dolandırıcılığa maruz kalındığını belirten Aslan, kişisel bilgilerin sosyal medyada paylaşılmamasının ve internet alışverişi yaparken de güvenilmeyen sitelerden yapılmamasının gerekli olduğunu söyledi.

Komiser Yardımcısı Emre Aslan’ın konuşmasının ardından Siber Suçlarla Mücadele Birimi Polis Memuru Bahadır Ulaş bir sunum yaparak internet ve sosyal medya kullanımına değindi.

İnternet kullanımında kişisel verilerin gizliliğinin oldukça önemli olduğunu anlatan Ulaş, sosyal medyanın hayatımızdaki etkisi, sanal dünyada oluşturduğumuz veriler, internet üzerinden işlenen suçlar, güvenli internet kullanımı, siber zorbalık ve teknoloji bağımlılığı konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumun devamında Siber Suçlarla Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Emre Aslan, Polis Memuru Bahadır Ulaş, Polis Memuru Şevket Altınöz ve Polis Memuru Seçkin Ünlü katılımcıların sorularını yanıtladı. Seminer sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Balay, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Birimi personeline teşekkür belgesi verdi. (HABER MERKEZİ)