Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Muharrem ayı dolayısıyla Aşure İkramı Etkinliği düzenlendi.

16 Ağustos 2022 tarihinde Merkez Yerleşkede gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, daire başkanları, okul müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve paydaşlar katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın ikram etmesiyle başlayan Aşure ikramı etkinliğine üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi. Muharrem ayı ve Aşure ikramının önemine değinen Rektör Karakaya, Aşurenin paylaşma, dayanışma, birlik, beraberlik ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin de simgesi olduğunu belitti. Muharrem ayında Aşure ikram edilmesinin Türk Milletinin kültür ve geleneklerinde her daim yeri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, tüm davetlilerin Muharrem ayını kutlayarak birlik, beraberlik ve dayanışmanın devam etmesi temennisinde bulundu.

Her personeline kendi elleriyle Aşure ikram eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daha sonra davetlilerle tek tek sohbet etti. (HABER MERKEZİ)