CHP İl Başkanı Baran Genç:

“Umutlarımızın yeşerdiği,  özgürlüklerin yaşandığı yeni bir yıl diliyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, yeni yıl mesajı yayınlayarak, 2022 yılının dünyaya ve ülkemize barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu.

2021 yılının ülke ve Kırşehir açısından birçok olumsuzlukların yaşandığı zor ve kötü bir yıl olarak geride kaldığını dikkat çeken Baran Genç, mesajında şunları ifade etti:

“Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyor, umut ve beklentilerimizle yeni bir yıla giriyoruz. İki yıla yakın bir süredir tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir pandemi yaşanıyor. Bu salgın hastalık nedeniyle nice sevdiklerimizi kaybettik, hala da kaybetmeye devam ediyoruz. Bu süreçte maalesef insanlarımız devletimizin şefkatli kollarını üzerinde hissedemedi. Aksine yüklerinin üstüne yük bindirildi. Vergisini ödeyen, her fırsatta milletine ve devletine sahip çıkan insanlarımıza reva görülen anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Milletimiz eğitimde, sağlıkta, tarımda, ticarette, üretimde, ihracatta, ithalatta büyük sıkıntılar yaşadı, halen de yaşamaya devam ediyor. Vatandaşın ekmeği küçüldükçe küçüldü. İnsanlarımız sağlıkla ekonomi arasına sıkıştırıldı. En acısı da insanlar kutuplaştırıldı.

“2021 yılı maalesef her açıdan, herkes için zor ve sıkıntılı bir yıl oldu. Tabi diğer yandan hayat devam ediyor. Gönlümüz istiyor ki huzurlu ve mutlu bir ortamda hep birlikte yaşayalım. Ama olmuyor işte. Gelir adaletsizliğin, ekonomik sıkıntının her geçen gün arttığı, açlığın, yoksulluğun çaresizliğin, adaletsizliğin kol gezdiği; özgürlüklerin yok edildiği, adaletin rafa kalktığı, korkunun hüküm sürdüğü ve iktidarın ben yaptım oldu dayatmacı tutumu ile geçen bir yılı geride bıraktık. 2022 yılının, ezilenlerin, yoksulların, çaresizlerin, eşit yurttaşlık isteyenlerin mücadele yılı olması umudu ve Atatürk’ün aydınlanmacı ışığının yeniden parlayacağı bir yıl olmasını diliyorum. 

“Halkımızın içinde bulunduğu ve yaşadığı tüm sorunların 2022 yılında tamamen geride kalması için mücadelemizi sürdürürken yeni yıla daha yaşanabilir, özgür, huzurlu ve sağlıklı bir Türkiye umuduyla giriyoruz. Yeni yılda başta sağlık olmak üzere herkese tüm hayallerinin gerçekleştiği huzur, barış ve mutluluk diliyoruz. Kırşehir’de bütün hemşehrilerimizin yeni yılını canı gönülden kutluyoruz." (HABER: BEYHAN BALLI)