Kırşehir, Samsun'dan başlattığı milli mücadelede Sivas-Erzurum-Kayseri-Hacıbektaş ve Mucur, Kırşehir, Kaman güzergahıyla Ankara'ya geçen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü 101 yıl önce olduğu gibi bağrına basacak.
Birinci Dünya Savaşı sonrasında yurdumuzun yer yer işgal edilmesi ve İstanbul yönetiminin acze düşmesiyle Samsun'da yaktığı kurtuluş meşalesini Erzurum ve Sivas Kongreleriyle sürdüren, halka şevk ve moral veren Ulu Önder Atatürk'ün Ankara'ya giderken Kayseri-Hacıbektaş güzergâhından 22 Aralık 1919'da Mucur'a, 24 Aralık'ta Kırşehir'e, 25 Aralık'ta da Kaman'a gelişinin 101. yıldönümü kutlanıyor.
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Mucur’a gelişinin 101. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla yarın saat 10.00’de Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtına Çelenkler sunulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. 
Ulu Önderimiz Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin yıldönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve saat 14.00’te Kılıçlı Köprüsü-Gazi Parkı Güzergâhında Atatürk‘ü Anma Kros Yarışması bugün yapıldı. 
Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 101. Yıldönümü kutlamaları ise Perşembe günü gerçekleştirilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)